Aμβούργο: Συναγερμός από τον θανατηφόρο και άκρως μεταδοτικό «ιό του Μαρβούργου»

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Δύο επιβάτες που ήταν ύποπτοι ότι μετέφεραν τον θανατηφόρο και άκρως μεταδοτικό ιό του Μαρβούργου προκάλεσαν συναγερμό στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου το απόγευμα της Τετάρτης.

Συνεργεία έκτακτης ανάγκης με πλήρη προστατευτική εξάρτηση επιβιβάστηκαν σε τρένο από τη Φρανκφούρτη, αφού ένας 26χρονος φοιτητής ιατρικής και η φίλη του εμφάνισαν συμπτώματα που έμοιαζαν με γρίπη μέσα στο τρένο. Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν και η αστυνομία έκλεισε δύο γραμμές στο σταθμό για αρκετές ώρες πριν τις ανοίξει ξανά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αμβούργου, ένα από τα δύο ύποπτα θύματα του Μαρβούργου υπέφερε επίσης από ήπιο εμετό. «Στη συνέχεια κάλεσε την πυροσβεστική επειδή υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», δήλωσε εκπρόσωπος στην εφημερίδα Die Welt.

Είχε έρθει σε επαφή με ασθενή

Η Bild ανέφερε ότι ο φοιτητής είχε φτάσει αεροπορικώς απευθείας από τη Ρουάντα, όπου είχε έρθει σε επαφή με έναν ασθενή που αργότερα διαγνώστηκε ότι είχε μολυνθεί από Μάρμπουργκ.

Η Ρουάντα, μια χώρα χωρίς χερσαία σύνορα στην Ανατολική Αφρική, βιώνει επί του παρόντος μια επιδημία του θανατηφόρου ιού. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, οκτώ άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό από την περασμένη Κυριακή, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 26 κρούσματα.

Ο ιός του Μαρβούργου προκαλεί πυρετό με συμπτώματα όπως σπασμούς, αιματηρό εμετό και διάρροια και έχει ποσοστό θνησιμότητας έως και 88%, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Οι άνθρωποι μολύνονται μέσω της επαφής με τα σωματικά υγρά μολυσμένων θυμάτων.

Ο φοιτητής και η φίλη του μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Eppendorf, το οποίο ειδικεύεται στις τροπικές ασθένειες. Οι αποσκευές τους κατασχέθηκαν.

Πηγή: Politico

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο