“Ανατροπές” στο πολυνομοσχέδιο “Κεραμέως” για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης

4 μήνες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Esos

Δύο “ανατροπές” οι οποίες αποτελούν “κλειδιά” στην διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης φέρνουν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις τις οποίες κατέθεσε  η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως στο πολυνομοσχέδιο   «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», το οποίο   ψηφίζεται σήμερα το βράδυ στη Βουλή.

Η πρώτη αφορά τα  Συμβούλια  που θα επιλέγουν τα στελέχη εκπαίδευσης, τα οποία πλέον με τη νομοτεχνική βελτίωση,  δεν θα ορίζονται από τον υπουργό Παιδείας, αλλά από τον Υπηρεσιακό Γενικό Γραμματέα.

Πρόκειται για μία τομή η οποία στοχεύει στην ανεξαρτητοποίηση των Συμβουλίων που θα επιλέγουν τα στελέχη εκπαίδευσης.

Μέχρι σήμερα τα μέλη του Συμβουλίου, εκτός των αιρετών, επιλέγονταν απευθείας από το γραφείο του εκάστοτε υπουργού Παιδείας, γεγονός που   προκαλούσε σχόλια περί κομματικών επιλογών.

Επίσης η δεύτερη "ανατροπή" είναι ότι,  η Ν. Κεραμέως κάνοντας δεκτή εισήγηση φορέων,  οι υποψήφιοι για τις θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη θέση του Διευθυντή δύο (2) μόνο Περιφερειακών  Διεύθνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), αντί μίας που προέβλεπε το Σχέδιο Νόμου όπως είχε κατατεθεί αρχικά στη Βουλή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο