Ανέκαμψε η Wall από την χθεσινή συνεδρίαση- Νέο ιστορικό υψηλό για τον Dow

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε ο Dow Jones, ανακάμπτοντας από την χθεσινή συνεδρίαση.

O δείκτης των blue chip ενισχύθηκε 337,28 μονάδες ή 0,79% για να κλείσει στις 43.077,70 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,47% στις 5.842,47 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,28% στις 18.367,08 μονάδες.

Το χαρακτηριστικό είναι η διεύρυνση της ανόδου και σε άλλους τομείς που είναι «ευαίσθητοι» στην πορεία της οικονομίας, με τον Russell 2000 που εκπροσωπεί τις μικρότερες επιχειρήσεις να εκτινάσσεται στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια τριών ετών. Οι περισσότερες πάντως big tech υποχώρησαν, όμως όμως η Nvidia που ενισχύθηκε άνω του 3%.

Η Morgan Stanley σημείωσε άνοδο 6,5%, καθώς τα κέρδη και τα έσοδά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η United Airlines ανακοίνωσε επίσης καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα, με αποτέλεσμα η μετοχή της να ενισχυθεί περισσότερο από 12%.

Περίπου 50 μετοχές του S&P 500 έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής κέρδη στο τρίτο τρίμηνο, με το 79% εξ αυτών να ξεπερνούν τις προσδοκίες, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Oι Dow Jones και S&P 500 υποχώρησαν την Τρίτη από τα ιστορικά υψηλά τους, κατά 0,7% έκαστος. Ο Nasdaq σημείωσε αντίστοιχα πτώση 1%.

Παρά την αυξημένη μεταβλητότητα, η στρατηγικός αναλυτής Σαμ Στόβαλ της CFRA Research εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να ενισχυθούν περαιτέρω σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

«Συνήθως, ο Σεπτέμβριος σε έτη εκλογικών αναμετρήσεων είναι αρνητικός. Στην περίπτωση όμως που αποδειχθεί θετικός, τότε αυτό υποδηλώνει ότι θετικός θα είναι και ο Οκτώβριος. Επίσης, τους δύο τελευταίους μήνες σε έτη εκλογών, η αγορά κινείται ανοδικά σχεδόν κάθε φορά. Και οι επενδυτές γνωρίζουν πολύ καλά την κεκτημένη ταχύτητα που υπάρχει στην αγορά», ανέφερε ο αναλυτής στο CNBC.

Bεβαίως, ο Στάβαλ δεν αποκλείει κάποια διόρθωση της αγοράς, απλώς πιστεύει ότι η όποια πτώση θα συμβεί μάλλον μετά τις εκλογές και ενδεχομένως όχι πριν από το νέο έτος.

Η UBS δεν θεωρεί ότι είναι ακόμη η ώρα για τους επενδυτές να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους, παρότι οι μετοχές κινούνται σε ιστορικά υψηλά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο