Απεργία-Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες διαδηλωτές στο άγαλμα Βενιζέλου – «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» (ΦΩΤΟ+VIDEO)

2 εβδομάδες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ ThessToday

Χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές που απεργούν σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΒΙΑΣ

Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, φορείς και εργατικά σωματεία στέλνουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση από το άγαλμα Βενιζέλου, ζητώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τις λήψεις άμεσων μέτρων για την πάταξη της ακρίβειας.

Οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης σε σύνθημα τους αναφέρουν: «Κάτω το φορολογικό έκτρωμα» εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή τους για την τωρινή φορολογία, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων ΕΚΑΒ σε δήλωσή του ανέφερε ότι «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο». Ο Νικήτας Τσαριδης πρόεδρος ΟΑΣΘ δηλώνει με ένταση «Να σημάνθει συναγερμός στην κυβέρνηση της χώρας ενάντια στην ιδιοτικωποιηση » και «ο λαός θα πληρώνει πανάκριβα τις μετακινήσεις του».

Οι συνταξιούχοι όπως αναφέρουν και στο πανό τους θέλουν ένα τέλος στα ψέμματα και στην κοροϊδία και εναντιώνονται ακόμη και στα απογευματινά χειρουργεία, ενώ τα εργατικά σωματεία της πόλης απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς.

Όλα τα σωματεία έχουν συγκεντρωθεί αυτή την στιγμή στο Άγαλμα Βενιζέλου και αναμένεται να ξεκινήσουν οι ομιλίες.

Και ο ΟΑΣΘ στην απεργία

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται και οι μετακινήσεις λόγω της απεργίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ εξαιτιας της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει σημερα ο ΓΣΕΕ, με τον Οργανισμό να επιστρατεύει προσωπικό ασφαλείας.

 

The post Απεργία-Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες διαδηλωτές στο άγαλμα Βενιζέλου – «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» (ΦΩΤΟ+VIDEO) appeared first on Thesstoday.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο