«Απογειώνεται» η Pfizer- Αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις

4 μήνες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Η Pfizer αύξησε τις προβλέψεις των εσόδων της για το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού κατά περίπου ένα τρίτο. Το εμβόλιο έχει συνδράμει σημαντικά στις πωλήσεις της φαρμακοβιομηχανίας, σχεδόν διπλασιάζοντας τις πωλήσεις της το δεύτερο τρίμηνο.

Ο αμερικανικός όμιλος, ο οποίος εμπορεύεται το ευρέως χρησιμοποιούμενο εμβόλιο κατά Covid-19 μαζί με την BioNTech της Γερμανίας, αναβάθμισε την πρόβλεψη των εσόδων του για το 2021 σε 33,5 δισ. δολάρια για το εμβόλιο, από τα 26 δισ. δολάρια που ανέμενε το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου αυξήθηκαν 92% στα 18,98 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 58% στα 98 σεντς, δήλωσε ο όμιλος την Τετάρτη.

Ο όμιλος, ο οποίος μοιράζεται τα κέρδη από τις πωλήσεις του εμβολίου κατά του Covid-19, ομοιόμορφα, με την BioNTech, κατέγραψε άμεσες πωλήσεις 7,8 δισ. δολαρίων από το εμβόλιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε ότι το δεύτερο τρίμηνο ήταν «αξιοσημείωτο με πολλούς τρόπους».

Πάνω από 1 δισ. δόσεις του εμβολίου έχουν παραδοθεί παγκοσμίως. Η Pfizer δήλωσε ότι οι πωλήσεις από τη συνολική δραστηριότητά της, εξαιρουμένης της επίδρασης του εμβολίου, αυξήθηκαν 10%. Η φαρμακοβιομηχανία αναθεώρησε ανοδικά το guidance προβλέποντας πωλήσεις για όλο το έτος σε εύρος 78- 80 δισ. δολάρια, από 72,5 δισ.  που αναμενόταν το προηγούμενο τρίμηνο.

Όπως δήλωσε, βάσει συμβάσεων που υπογράφηκαν στα μέσα Ιουλίου, αναμένεται να παραδώσει 2,1 δισ. δόσεις το 2021.

Επίσης, ορισμένες χώρες έχουν αρχίσει να κάνουν παραγγελίες για ενισχυτικές δόσεις, αν και οι επιστήμονες και οι ρυθμιστικές αρχές εξακολουθούν να μην καταλήγουν σχετικά με το αν θα χρειαστούν τελικά.

Οι εισηγμένες μετοχές της εταιρείας στη Νέα Υόρκη σημείωσαν άνοδο 0,8% στις συναλλαγές στο pre-market trading.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Financial Times

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο