Avramar: 7 ημέρες παράταση για την πώληση – Απετράπη ο κίνδυνος σαλαμοποίησης

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Παράταση μιας εβδομάδας, ήτοι έως την ερχόμενη Παρασκευή, παίρνει σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του ομίλου της Avramar.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται από πλευράς πιστωτικών ιδρυμάτων σε τεχνικούς λόγους, καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η παράταση ζητήθηκε καθώς χρειάζεται λίγος περισσότερος χρόνος για διευθέτηση νομικών λεπτομερειών.

Ωστόσο, σε αυτό το διάστημα οι διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερομένους επενδυτές  θεωρείται βέβαιο  ότι θα συνεχιστούν δυναμικά ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο μετά το πέρας της προθεσμίας  στις 27 Σεπτεμβρίου, να δοθεί και άλλη ολιγοήμερη παράταση μιας ακόμα εβδομάδας.

Πάντως, η διάθεση όλων των εμπλεκομένων μερών είναι να μην υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στα διαδικαστικά δεδομένου ότι ο χρόνος λειτουργεί επιβαρυντικά στην περίπτωση της διάσωσης.

Και οι 3 μνηστήρες ενδιαφέρονται για το σύνολο των δραστηριοτήτων

Μέχρι στιγμής στα θετικά προσμετράται ότι  και οι  τρεις ενδιαφερόμενοι που διεκδικούν τον όμιλο Avramar στην τελική φάση του διαγωνισμού: η ισπανική Atitlan, η Aqua Bridge Group από τα Εμιράτα και το ελληνικών συμφερόντων επενδυτικό κεφάλαιο Diorasis, βασικός μέτοχος της Philosofish, φέρεται ότι ενδιαφέρονται για την απόκτηση του συνόλου της δραστηριότητας και πως το ενδεχόμενο της «σαλαμοποίησης» έχει αποφευχθεί.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί πως πωλούνται μόνο οι εν Ελλάδι δραστηριότητες της Avramar και όχι «πακέτο» με την ισπανική θυγατρική και για αυτές αποκλειστικά θα υποβληθούν οι σχετικές προσφορές.

Δεδομένου ότι η Αvramar διαθέτει άδειες για παραγωγή περίπου 60.000-70.000 τόνους, κάποιες από τις μονάδες πιθανόν μετά την εξαγορά να πουληθούν σε άλλους, έτσι ώστε να υπάρχει και μια καλύτερη αποπληρωμή των χρεών και να περιοριστεί το επενδυτικό ρίσκο.

Το προσφερόμενο τίμημα που θα περιλαμβάνει και το επιδιωκόμενο κούρεμα και την εν γένει αναδιάρθρωση του χρέους αλλά και το επιχειρησιακό σχέδιο για την εξυγίανση αποτελούν τα σημεία κλειδιά για την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή καθώς το βασικό στοίχημα είναι να εξασφαλιστεί μια ομαλή συνέχεια στην δραστηριοποίηση του ομίλου ο οποίος παρά τη δυσμενή χρηματοπιστωτική εικόνα εξακολουθεί να έχει ισχυρή υπεραξία ως brand στις διεθνείς αγορές.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο