Διεθνής ανάπτυξη… επί ποδός για το ιστορικό brand Scholl του Ομίλου Costas Papaellinas

2 ημέρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Με ένα δυναμικό πρόγραμμα επενδύσεων, που έρχεται να αξιοποιήσει την κορυφαία παρουσία του στην ελληνική αγορά, και όχι μόνο, το ιστορικό εμπορικό σήμα Scholl, του Ομίλου Εταιρειών Costas Papaellinas, εμπλουτίζει στρατηγικά την παρουσία του σε διεθνείς αγορές. Με στόχο τη διεύρυνση της εξαγωγικής δραστηριότητας του Ομίλου σε χώρες με ιδιαίτερη δυναμική, ενισχύθηκε το τμήμα εξαγωγών του, το οποίο στελεχώθηκε με έμπειρους συνεργάτες, επικεφαλής των οποίων είναι ο κύριος Νίκος Βόπης, στέλεχος με εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα.

Στο πλαίσιο της εξαγωγικής ανάπτυξης της επιτυχημένης σειράς προϊόντων Scholl, που εδώ και έναν αιώνα περίπου συνδυάζει μοναδικά την άνεση με το στιλ στον τομέα των υποδημάτων, με αυθεντική ιταλική φινέτσα, ο όμιλος Εταιρειών Costas Papaellinas σύναψε πρόσφατα συνεργασία με τη Scholl’s Wellness Company Limited. Αντικείμενο της κορυφαίας αυτής συνεργασίας είναι η αποκλειστική ανάθεση εξαγωγής του brand, καθώς και της ομώνυμης, προηγμένης σειράς προϊόντων περιποίησης ποδιών, σε 11 χώρες των Βαλκανίων.

Στα πρώτα στάδια αυτής της στρατηγικής διεύρυνσης, ο όμιλος Εταιρειών Costas Papaellinas έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με την Amperel Ltd. για τις αγορές της Βουλγαρίας και των Σκοπίων, με την εταιρεία Nelt Pharmaceuticals, για τη διανομή των προϊόντων στην Κροατία, τη Σλοβενία, τη Σερβία και τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, με την εταιρεία Viva Pharma για τις αγορές της Ρουμανίας και Μολδαβίας, ενώ σύντομα ολοκληρώνονται και οι διαπραγματεύσεις με τις αγορές της Αλβανίας και του Κοσόβου.

Στο πλαίσιο των νέων αυτών συνεργασιών, η διοίκηση του εμπορικού τμήματος του ομίλου Εταιρειών Costas Papaellinas πραγματοποίησε πρόσφατα επίσκεψη στη Βουλγαρία, στην εταιρεία Amperel. Στόχος ήταν η εκπαίδευση των στελεχών της βουλγαρικής εταιρείας γύρω από τα μοναδικά πλεονεκτήματα της σειράς προϊόντων, τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά τους και τα δυνατά σημεία για τα οποία έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτή στις διεθνείς αγορές.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Πανουργιάς, Commercial Director της Κώστας Α. Παπαέλληνας (Ελλάς) Α.Ε.Β.Ε.: “Mε μία ακόμη στρατηγική κίνηση, ο Όμιλός μας έρχεται να ταράξει τα νερά στον τομέα των δραστηριοτήτων μας, αποδεικνύοντας τη διεθνή του ανταγωνιστικότητα και την ιδιαίτερη δυναμική του σε έναν πεδίο γεμάτο προκλήσεις, όπως είναι οι εξαγωγές. Το ‘άνοιγμά’ μας σε μια σειρά νέων γεωγραφικών αγορών είναι το πρώτο μόλις βήμα από ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο, που βρίσκεται σε ισχύ και που δικαιώνει καθημερινά τις αποφάσεις μας με τα αποτελέσματά του. Ενδεικτικά σας αναφέρω πως, σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, την τρέχουσα χρονιά, μόνο οι εξαγωγές του brand Scholl αναμένεται να συνεισφέρουν στον κύκλο εργασιών μας το ποσό του 1,5Μ €, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι, για τις μεγάλες εταιρείες, η επιτυχημένη πορεία καταδεικνύεται από τα βήματά τους στις ξένες αγορές!”.

Τέλος, ο κύριος Νίκος Βόπης, Export Manager της εταιρείας, τόνισε: “Οι εξαγωγές διαχρονικά αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους άξονες εξέλιξης μιας εταιρείας διεθνών προδιαγραφών. Όραμά μας είναι η ενίσχυση του εξαγωγικού μας πλάνου για την περαιτέρω προώθηση και εδραίωση των προϊόντων της Κώστας Α. Παπαέλληνας (Ελλάς) Α.Ε.Β.Ε. στις διεθνείς αγορές”.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο