Εμβολιάστηκαν 9.300 εκπαιδευτικοί μέσα σε δυο εβδομάδες από τα αδιάθετα εμβόλια

4 μήνες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Esos

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες περνούσαν καθημερινά από το Εμβολιαστικά  Κέντρα, κατά μέσο όρο   περίπου 770 εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης  για να εμβολιαστούν από τα αδιάθετα εμβόλια.

Πρόκειται για αριθμό που ικανοποιεί ιδιαίτερα    το υπουργείο Παιδείας, καθώς τα αδιάθετα εμβόλια διεκδικούσαν και άλλοι κλάδοι του δημοσίου, εκτός από τους εκπαιδευτικούς.

Ενώ αρχικά οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν ενταχθεί από τους αποφασίζοντες στα    αδιάθετα εμβόλια , ύστερα από επιμονή της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, έγινε δεκτή η εισήγηση για ένταξη του κλάδου των εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης.

Συνολικά μέχρι σήμερα, δηλαδή μέσα σε δυο εβδομάδες εμβολιάστηκαν από τα αδιάθετα εμβόλια 9.300 εκπαιδευτικοί.

Χαρακτηριστικά:

Στην Αττική έγινα  20.000 αιτήσεις και εμβολιάστηκαν οι 3.000.

Στην Κεντρική Μακεδονία έγιναν 10.000 αιτήσεις και εμβολιάστηκαν οι 4.000.

Όσον αφορά την Ειδική Αγωγή, με το κανονικό πρόγραμμα εμβολιασμών,  μέχρι σήμερα εμβολιάστηκαν 6.500 εκπαιδευτικοί και μαθητές.

self-test

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες   μαθητές, εκπαιδευτικοί  και λοιπό προσωπικό των Λυκείων προμηθεύτηκαν , προμηθεύτηκαν και έκαναν συνολικά 1.800.000 self-test.

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν  το 0,1% των μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού, ενώ λόγω κρουσμάτων  ανέστειλε τη λειτουργία ολικώς ή μερικώς (τμήματα) το 0,7%.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης μιλώντας στο esos σχολίασε:

"Θωρακίζουμε τα σχολεία τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα που εφαρμόζονταν  έως τώρα και επιπρόσθετα  με εμβολιασμούς από αδιάθετες δόσεις κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικών και τεστ

Η διασπορά στις σχολικές μονάδες εξακολουθεί να είναι πολύ μικρή και το σχολείο είναι ένας από τους ασφαλέστερους χώρους για  για μαθητές και εκπαιδευτικούς".

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο