Ερώτηση Κ. Καζάνη σχετικά με τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

2 εβδομάδες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ ΚΙΝΑΛ

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κατερίνα Καζάνη σχετικά με τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ που παραμένουν απλήρωτα για τις υπηρεσίες τους σε ωφελούμενους άνω των 22 ετών.

Ανησυχητικά έχει καθυστερήσει η καταβολή της αποζημίωσης των ΚΔΑΠ ΑμεΑ για τις υπηρεσίες που παρέχουν στα δικαιούχα-ωφελούμενα άτομα με αναπηρία που έχουν υπερβεί τα 22 έτη ηλικίας. Τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ συνδράμουν στην κοινωνική πρόνοια για την οικογένεια και δεν έχουν λάβει χρήματα καθόλου από την έναρξη της φετινής περιόδου για την παραπάνω κατηγορία ωφελούμενων. Σε εκκρεμότητα παραμένει, επίσης, η έκβαση της χρηματοδότησης της ΕΕΤΑΑ, ώστε να ακολουθήσουν οι χρηματοροές στα Κέντρα. 

Επιπλέον  υπάρχει προβληματισμός για την επίτευξη της ένταξης των ατόμων με αναπηρία άνω των 22 ετών στα προγράμματα του επόμενου κύκλου, δηλαδή της περιόδου 2024-2025.

Η κα Καζάνη έρωτα την αρμόδια Υπουργό:

1. Προτίθεται να προβεί σε ενέργειες ώστε να ακολουθήσει η καταβολή χρημάτων στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ για τους δικαιούχους άνω των 22 ετών, ώστε οι δικαιούχοι να μην βρεθούν σε απομόνωση και κοινωνικό αποκλεισμό;

2. Πώς θα εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των δομών όταν το κράτος δεν φροντίζει για την έγκαιρη χρηματοδότησή τους;

3. Σε τι ενέργειες θα προβεί για να αποκτήσουν μια ισοδύναμη και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση τα άτομα με αναπηρία σε Υπηρεσίες δραστηριοτήτων απασχόλησης;

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο