Έσωσε τον βαθμό και παρέμεινε πρώτη η Σίτι

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Η Άρσεναλ έγινε η πρώτη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ που έκοψε βαθμούς από την πρωταθλήτρια Σίτι στο φετινό της Αγγλίας, καθώς έφυγε με ισοπαλία (2-2) από το Μάντσεστερ στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής.

Ένα αποτέλεσμα που άφησε με πικρή γεύση τους «Κανονιέρηδες» του Μίκελ Αρτέτα, οι οποίοι αν και με παίκτη λιγότερο σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο έχασαν τη νίκη στο τέλος των καθυστερήσεων.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα άνοιξε το σκορ στο 9΄ με τον Χάαλαντ, για να ισοφαρίσουν οι Λονδρέζοι στο 22΄ με τον Καλαφιόρι.

Ένας άλλος αμυντικός, ο Γκάμπριελ, έδωσε προβάδισμα στην Άρσεναλ με κεφαλιά στο 45΄+1, αλλά στο 45΄+8 ο Τροσάρ άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Οι «Πολίτες» πίεσαν στην επανάληψη και τελικά κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα που θα τους γκρέμιζε από την κορυφή με τον Στόουνς, που ισοφάρισε στο 90΄+8 και διατήρησε την ομάδα του μόνη πρώτη, αλλά στο +1 πια από Λίβερπουλ κι Άστον Βίλα, ενώ η Άρσεναλ παρέμεινε στο -3.

Η Σίτι είχε πάντως απώλεια και σε έμψυχο δυναμικό αφού ο, ίσως, πολυτιμότερος παίκτης της, Ρόδρι, τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε μόλις στο 21ο λεπτό από τον Κόβατσιτς.

Ο Ισπανός μέσος, πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα της χώρας του, προσπαθούσε να ξεφύγει από τα μαρκαρίσματα πριν την εκτέλεση κόρνερ όταν ξαφνικά ένιωσε έντονο πόνο στο δεξί γόνατο.

Ο Ρόδρι ζήτησε αμέσως ιατρική βοήθεια δείχνοντας ότι υποφέρει και λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε. Μόλις πριν από μερικές ημέρες, ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που μίλησε για απεργία των παικτών ενάντια στο βάρβαρο αγωνιστικό πρόγραμμα με τους ατελείωτους αγώνες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο