«Φουλάρει» για το Παρίσι η Εθνική μπάσκετ

2 ημέρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Στη μάχη για ένα εισιτήριο που οδηγεί στο Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ρίχνεται απόψε η Εθνική ομάδα μπάσκετ με αντίπαλο τη Δομινικανή Δημοκρατία (3/7, 21:00), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Η Ελλάδα εξασφάλισε τη διοργάνωση του ενός από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά, με αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας και του φίλαθλου κοινού στην προσπάθεια να κατακτήσουν την πρώτη θέση, τη μόνη που εξασφαλίζει συμμετοχή στους Αγώνες της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η ελληνική ομάδα μετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τελευταία φορά στο Πεκίνο (2008), όπου κατέλαβε την πέμπτη θέση με ηγέτη στον αγωνιστικό χώρο τον νυν προπονητή της, Βασίλη Σπανούλη. Έκτοτε απουσίασε από το Λονδίνο (2012), το Ρίο ντε Τζανέιρο (2016) και το Τόκιο (2020), συμπληρώνοντας 16 χρόνια απουσίας.

Την προσπάθεια της «γαλανόλευκης» ομάδας θα συνδράμει ένας από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς θέλει πάρα πολύ να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς είναι μια εμπειρία που ακόμη δεν έχει γευθεί στην τεράστια καριέρα του.

Μαζί με τον αδελφό του, Κώστα και τους Παπανικολάου, Ουόκαπ, Καλάθη, Μήτογλου, Παπαγιάννη, Λαρεντζάκη, Τολιόπουλο, Χαραλαμπόπουλο, Καλαϊτζάκη και Μωραΐτη θα προσπαθήσουν να δώσουν χαρά στους Έλληνες φιλάθλους, που αναμένεται να δημιουργήσουν το αδιαχώρητο στο ΣΕΦ για την Εθνική.

Από την άλλη, η Εθνική μετρά και σημαντικές απουσίες, με πιο χαρακτηριστική αυτή του Σλούκα, MVP του Φάιναλ-4 της εφετινής Ευρωλίγκας και του ελληνικού πρωταθλήματος. Εκτός έμειναν επίσης και οι Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Η παρουσία του Σπανούλη, που ως και το 2021 ήταν εν ενεργεία παίκτης, έχει δημιουργήσει πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις. Οι παίκτες είναι ενωμένοι, αλληλέγγυοι, κι αυτό είναι το πρώτο συστατικό μιας υγιούς ομάδας που στοχεύει ψηλά.

Η Ελλάδα μετέχει στον Β΄ όμιλο του τουρνουά, μαζί με Δομινικανή Δημοκρατία κι Αίγυπτο, την οποία θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (4/7, 21:00). Σαφώς πιο δύσκολο είναι το Α΄ γκρουπ, το οποίο συνθέτουν Σλοβενία, Κροατία και Νέα Ζηλανδία. Κάθε ομάδα θα παίξει δύο αγώνες, έναν με κάθε αντίπαλο του ομίλου της.

Στα ημιτελικά θα προκριθούν οι πρώτες δύο κάθε ομίλου και θα παίξουν χιαστί (Α1-Β2, Β1-Α2) σε νοκ άουτ αγώνες στα ημιτελικά του Σαββάτου (6/7), με τους νικητές των ημιτελικών να συγκρούονται στον τελικό της Κυριακής (7/7, 21:00) για το μοναδικό εισιτήριο που οδηγεί στην «πόλη του φωτός».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο