Γ. Πούλου - Ε. Αποστολάκης: Να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για τους στρατιωτικούς!

1 εβδομάδα πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ ΣΥΡΙΖΑ

04/04/2024

Γ. Πούλου - Ε. Αποστολάκης: Να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για τους στρατιωτικούς!

 Να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για τους στρατιωτικούς!Με Αναφορά που καταθέσαμε από κοινού με τον Ε. Αποστολάκη, προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναδείξαμε στη Βουλή τις καταγγελίες της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών» (ΠΟΕΣ) για τα κενά και τις δυσλειτουργίες του «Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης» (ΣΗΣ) που αφορά στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και τις οικογένειές τους.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει καταρχάς ότι οι συνταγογραφήσεις ιατρικών εξετάσεων και οι θεωρήσεις συνταγών παραμένουν χειρόγραφες, επιτείνοντας τη γραφειοκρατία. Επιπλέον, η διάρκεια των συνταγών τους είναι μικρότερης διάρκειας σε σχέση με εκείνες του ΕΟΠΥΥ, ενώ προβλήματα διαπιστώνονται συχνά και στην εκτέλεση άυλων συνταγών για προμήθεια φαρμάκων. Τέλος, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα το πλαίσιο εξυπηρέτησης των στρατιωτικών από το σύνολο των φαρμακείων, ενώ έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα αδυναμίας εξυπηρέτησης προστατευόμενων μελών στρατιωτικών σε δημόσια νοσοκομεία μόνο με ΑΜΚΑ, σε έκτακτες περιπτώσεις μη κατοχής του βιβλιαρίου υγείας…

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την κυβέρνηση να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα αυτά και να τερματίσει την πολιτική υπονόμευσης της δημόσιας υγείας και στην περίπτωση των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο