Γ. Πούλου: Να μπει τέλος στον κατήφορο του κράτους δικαίου!

2 εβδομάδες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ ΣΥΡΙΖΑ

02/05/2024

Γ. Πούλου: Να μπει τέλος στον κατήφορο του κράτους δικαίου!

 Να μπει τέλος στον κατήφορο του κράτους δικαίου!



Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, επεσήμανα την προχειρότητα στη σύνταξή του, την απουσία επαφής με την δικαστηριακή πραγματικότητα, την έπαρση και την αλαζονεία μιας κυβέρνησης που νομοθετεί ερήμην της κοινωνίας και την παρωδία διαβούλευσης με τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες που έχουν δίκαια ξεσηκωθεί.

Κατήγγειλα τη πολιτική της κυβέρνησης, που υποδαυλίζει έριδες μεταξύ γειτονικών πόλεων, αναφερόμενη και πάλι ιδιαίτερα στην περίπτωση της Θήβας και της Λιβαδειάς. Υπογράμμισα ότι οι τεκμηριωμένες θέσεις που κατέθεσε ο Δήμος Θηβαίων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θήβας στη Βουλή υπέρ της διατήρησης και αναβάθμισης του Πρωτοδικείου Θήβας, εκφράζουν τα δίκαια αιτήματα όλων των φορέων και των πολιτών της περιοχής.

Κάλεσα τον υπουργό Δικαιοσύνης να ανακαλέσει, έστω και την ύστατη στιγμή, την απαράδεκτη απόφαση υποβάθμισης του Πρωτοδικείου της Θήβας, ώστε να παραμείνουν ως έχουν και τα δύο Πρωτοδικεία της Βοιωτίας και μάλιστα να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, όπως προβλέπει και η σχετική τροπολογία που κατέθεσα από κοινού με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο