Γιαχία Σινουάρ: Ερωτηματικά από την σιωπή του ηγέτη της Χαμάς

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Μυστήριο επικρατεί γύρω από το πού μπορεί να βρίσκεται ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, μετά από τις προσπάθειες εξόντωσης των επικεφαλής των οργανώσεων που «απειλούν» το Ισραήλ, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να εξαπολύει σφοδρή απειλή κατά και του Σινουάρ.

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, στο πλαίσιο δηλώσεων του Αρχηγού του Επιτελείου του Ισραήλ σήμερα το βράδυ, εμφανίστηκε ένας κατάλογος εξουδετερωμένων τρομοκρατών, με ένα ερωτηματικό για τον ηγέτη της Χαμάς που υποδεικνύει ότι οι IDF δεν είναι πλέον σίγουροι για την κατάστασή του.

Ωστόσο όπως αναφέρει δημοσίευμα της Jerusalem Post, επικαλούμενο το σαουδαραβικό κρατικό Al Arabiya, υποστήριξε ότι η ασφάλεια του Σινουάρ άλλαξε τις τελευταίες ημέρες.

Άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι της Χαμάς στη Γάζα αποφάσισαν επίσης να σταματήσουν τις μετακινήσεις τους στη Λωρίδα της Γάζας, υποστήριξε το δημοσίευμα της Al Arabiya.

Το Ισραήλ ερευνούσε αν ο Σινουάρ σκοτώθηκε σε πλήγμα των IDF στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά καμία θετική πληροφορία δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο