Ιωνάς Καρούσης: Θρήνος στο «τελευταίο αντίο» – Επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του 26χρονου Ιωνά Καρούση, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε «τυφλό» χτύπημα, με δράστες δύο ενόπλους στο Τελ Αβίβ, τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα με την κηδεία του στο Ισραήλ.

Στον ναό της Αγίας Σοφίας παραβρέθηκαν συγγενείς και φίλοι και η κοπέλα του θύματος, αλλά και μέλη του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, από την ιδιαίτερη πατρίδα του παππού του θύματος, του γιατρού Μήνα Καρούση.

«Τον γάζωσαν ενώ είχε πάει να κάνει την εργασία του»

«Κάποιοι τρελοί τρομοκράτες τον γάζωσαν, ενώ είχε πάει να κάνει την εργασία του, καλό Παράδεισο να έχει το παιδί μας» είπε ο θείος του θύματος, Γιώργος Καρούσης.

Ο κ. Καρούσης επανέλαβε ότι είναι ψέματα όσα διακινήθηκαν και παρουσιάζαν τον Ιωνά ως στρατιώτη, διευκρινίζοντας ότι είχε κάνει τη θητεία του στο Ισραήλ, εκ του νόμου, αφού εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε και είχε την υπηκοότητα μαζί με την ελληνική. Σημείωσε, ότι ο Ίωνας ήταν ειρηνιστής και ότι βρισκόταν στο σημείο, όπου έπεσε νεκρός, για να κάνει την εργασία του, ως τελειόφοιτος της αρχιτεκτονικής.

«Μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν εδώ, γιορτάσαμε και τα γενέθλιά του»

«Ήταν ανιψιός μου ο Ιωνάς και ήμασταν πάρα πολύ αγαπημένοι σαν οικογένεια, είμαστε πάρα πολύ δεμένοι όλοι. Μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν εδώ πέρα, γιορτάσαμε και τα γενέθλιά του και ήταν μες στη χαρά και σχεδίαζε να φτιάξει τη ζωή του, να ολοκληρώσει τις σπουδές του να κάνει την καριέρα του, όπως έκαναν και οι γονείς του. Η κοπέλα του είναι εδώ, είναι ντυμένη στα λευκά και δυστυχώς δεν μπορεί και αυτή να μιλήσει καθόλου. Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει, ανέλαβα εγώ αυτό το βάρος, δε ξέρω αν είμαι πιο ψύχραιμος, αλλά τρέμω ολόκληρος, τι να σας πω» πρόσθεσε.

«Να σταματήσει αυτό το λουτρό αίματος»

«Ο παππούς του Ιωνά, ο Μηνάς, ήταν γιατρός από την Τερπνή, ήταν εγκατεστημένος πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και διατέλεσε και ο πρώτος πρόεδρος του συλλόγου μας» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Νούλης και συνέχισε: «Απο τα τρία παιδιά του Μηνά, ο μεγαλύτερος ο Δημήτρης επίσης γιατρός, ο πατέρας του Ίωνα, έφυγε στο Ισραήλ και εκεί εγκαταστάθηκε μόνιμα και θεωρείται ένας από τους πλέον διάσημους νευροχειρουργούς. Ο Ιωνάς ο γιος του, που σκοτώθηκε, είχε κάνει τη θητεία του στον ισραηλινό στρατό, γιατί είχε δύο υπηκοότητες, ελληνική και ισραηλινή, ουσιαστικά ήταν εκεί η ζωή τους, αλλά δεν ξεχνούσαν την Θεσσαλονίκη. Ερχόταν πολύ τακτικά στη Θεσσαλονίκη ο Ίωνας για διακοπές. Ο σύλλογος Τερπνιωτών τον αποχαιρετά με θλίψη. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε, ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το λουτρό αίματος, να χάνει έτσι ένα παιδί τη ζωή του».

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο