Κ. Χατζηδάκης για IRIS: Μηδέν προμήθειες για τους πολίτες- Οι χαμηλότερες για τους ελεύθερους επαγγελματίες

1 εβδομάδα πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

«Φαντάζομαι ότι δεν θέλετε να πληρώνετε προμήθειες στις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές! Εκτός κι αν θέλετε να πληρώνετε και να διαμαρτύρεστε», σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σε βίντεο στο Tik Tok.

Και προσθέτει, αναφερόμενος σε όσους δεν θέλουν να πληρώνουν προμήθεια: «υπάρχουν πια τα συστήματα άμεσων πληρωμών. Το IRIS στην Ελλάδα. Όπου για συναλλαγές μέχρι 500 ευρώ μπορείτε από το κινητό σας τηλέφωνο να τα κανονίζετε όλα, χωρίς καμία προμήθεια. Μηδέν!».

@kostis_hatzidakis

Φαντάζομαι ότι δεν θέλετε να πληρώνετε προμήθειες στις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές! Με τα συστήματα άμεσων πληρωμών, όπως το IRIS στην Ελλάδα, μπορείτε για συναλλαγές μέχρι 500 ευρώ να τα κανονίζετε όλα από το κινητό σας τηλέφωνο, χωρίς καμία προμήθεια. Μηδέν! Και από την άλλη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι υποχρεωμένοι με τον νόμο να συνδέονται με συστήματα όπως το IRIS, πληρώνουν εκεί πολύ χαμηλότερες σε σχέση με άλλες μεθόδους. Επομένως όλοι βγαίνουν κερδισμένοι! #tiktokgreece #fypgreece #ellada #greece #politiki #politics

♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis

«Όλοι βγαίνουν κερδισμένοι»

Ο υπουργός αναφέρει επιπλέον πως «οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι υποχρεωμένοι με τον νόμο να συνδέονται με συστήματα, όπως το IRIS, οι οποίοι πληρώνουν εκεί τις πιο χαμηλές προμήθειες. Πολύ χαμηλότερες σε σχέση με άλλες μεθόδους».

«Επομένως όλοι βγαίνουν κερδισμένοι!», επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης.

Ωστόσο, αναφέρθηκε και στους «άπιστους Θωμάδες», όπως λέει, καταλήγοντας πως «όσοι έχετε mobile banking, μπαίνετε μέσα, ενεργοποιείτε την εφαρμογή IRIS και μετά μηδέν προμήθειες. Είναι εύκολο και απλό».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο