Κ. Πιερρακάκης: Καταλυτική η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης ειδικά στον χώρο της παιδείας

3 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Esos
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τη δυναμική της Τεχνητής Νοημοσύνης για το καλό της κοινωνίας, παραμένοντας σε εγρήγορση απέναντι στους κινδύνους της.

ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά το κλείσιμο των διήμερων εργασιών της Συνόδου του Global Strategy Group του OECD,

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συζητήσαμε με εκπροσώπους από 50 κράτη   για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο κατώφλι μιας εποχής που δεν καθορίζεται τόσο από τους περιορισμούς του παρελθόντος όσο από τις δυνατότητες του μέλλοντος, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά το κλείσιμο των διήμερων εργασιών της Συνόδου του Global Strategy Group του OECD, στο Παρίσι, την προεδρία του οποίου έχει για τρίτη φορά η Ελλάδα, και φέτος από κοινού με τον Καναδά.  

Ο Έλληνας υπουργός Παιδείας ως προεδρεύων της Συνόδου του Global Strategy Group  τόνισε:

Να πάρουν θέση ειδικοί στην ηθική φιλοσοφία: Για την κατανόηση αυτής της νέας πραγματικότητας απαιτείται διεπιστημονικότητα. Δίπλα στους μηχανικούς λογισμικού πρέπει να πάρουν θέση ειδικοί στην ηθική φιλοσοφία, στη ρυθμιστική πολιτική, στη νομική επιστήμη.

Μια τεράστια ευκαιρία: Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι μια τεράστια ευκαιρία την οποία οφείλουμε να προσεγγίσουμε τόσο με φιλοδοξία όσο και με προσοχή.

Σε εγρήγορση απέναντι στους κινδύνους της: Καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τη δυναμική της για το καλό της κοινωνίας, παραμένοντας σε εγρήγορση απέναντι στους κινδύνους της.

Καταλυτική η επίδραση  στον χώρο της παιδείας:  Η επίδραση ειδικά στον χώρο της παιδείας είναι ήδη καταλυτική, με εργαλεία προσωποποιημένης μάθησης να έχουν ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσονται και να χρησιμοποιούνται διεθνώς.

Έρευνα και  καινοτομία: Η έμφαση που πρέπει να δοθεί στην έρευνα και την καινοτομία για την περαιτέρω ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι αυτονόητη.

Ο Ο.Ο.Σ.Α: Εξίσου όμως απαραίτητη είναι και η συνεργασία κρατών και κυβερνήσεων για τη διαμόρφωση κοινών κανόνων και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Ο ρόλος οργανισμών όπως ο Ο.Ο.Σ.Α είναι καταλυτικός.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο