"Κυρίαρχοι" οι μαθητές , χωρίς ευθύνη εκπαιδευτικών, οι ενδοσχολικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Esos
ΜΑΘΗΤΕΣ

Το ορίζει ο νέος Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

υπουργείο Παιδείας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Οι ενδοσχολικές εκδηλώσεις, οι σχολικές δραστηριότητες και η συμμετοχή σε καινοτόμα σχολικά προγράμματα γίνονται με πρωτοβουλίες, ιδέες και ευθύνη των ίδιων των μαθητών/τριών".

Αυτό ξεκαθαρίζει προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων  και τους  εκπαιδευτικούς  ο νέος  Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας. 

Το υπουργείο Παιδείας  στην αιτιολογία αναφέρει ότι η   νέα αυτή απόφαση ελήφθη "επειδή με τον τρόπο αυτό αισθάνονται υπεύθυνοι/ες, αναδεικνύουν τις ικανότητές τους, τις κλίσεις τους, τα ενδιαφέροντά τους και το ταλέντο τους".

Ειδικότερα ο  νέος  Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το συγκεκριμένο θέμα, ορίζει τα εξής:

4. Σχολικές Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες

Το σχολείο οργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων/δραστηριοτήτων που στόχο έχουν τη σύνδεση σχολικής και κοινωνικής ζωής, τον εμπλουτισμό των υπαρχουσών γνώσεων των μαθητών/τριών, την απόκτηση δεξιοτήτων ζωής και την ευαισθητοποίησή τους σε κοινωνικά θέματα. Οι ενδοσχολικές εκδηλώσεις, οι σχολικές δραστηριότητες και η συμμετοχή σε καινοτόμα σχολικά προγράμματα γίνονται με πρωτοβουλίες, ιδέες και ευθύνη των ίδιων των μαθητών/τριών, επειδή με τον τρόπο αυτό αισθάνονται υπεύθυνοι/ες, αναδεικνύουν τις ικανότητές τους, τις κλίσεις τους, τα ενδιαφέροντά τους και το ταλέντο τους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο