Μέση Ανατολή: Κλιμακώνουν τα πλήγματα Χεζμπολάχ και Ισραήλ

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Η Χεζμπολάχ στόχευσε την ισραηλινή αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ, στέλνοντας δεκάδες πυραύλους ως απάντηση στις «επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο».

Ακολούθησαν άλλες δύο επιθέσεις, και πάλι με δεκάδες πυραύλους, στην κοιλάδα Τζεζρίλ. Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι τους αναχαίτισε όλους.

This is the Iranian Fajr (330 mm) missile that Hezbollah launched in Lebanon, six of them moments ago, for the first time since the beginning of the war against Israel. Here are video clips of the moment 100 rockets were fired towards Upper Galilee and southern Haifa, while… pic.twitter.com/HlcE2zVLrd

— khaled mahmoued (@khaledmahmoued1) September 21, 2024

Ο Νατζίμπ Μικάτι ακύρωσε το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη

Η κλιμάκωση των εχθροπραξιών, η οποία εντείνει τη διεθνή ανησυχία για εξάπλωση του πολέμου στην περιοχή, εξώθησε τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, τον Νατζίμπ Μικάτι, να ακυρώσει το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετείχε στις εργασίες υψηλού επιπέδου του ΟΗΕ, καλώντας να «τερματιστούν οι φρικτές σφαγές» που διαπράττονται από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Παράλληλα, επικαλούμενο την «απρόβλεπτη φύση του συνεχιζόμενου πολέμου», το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε χθες τους Αμερικανούς που βρίσκονται στον Λίβανο να φύγουν το ταχύτερο από τη χώρα, όσο ακόμα είναι «διαθέσιμη» η επιλογή να επιβιβαστούν σε εμπορικές πτήσεις.

Το Ισραήλ συνεχίζει τα πλήγματα

Δεκάδες αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυσαν ξανά εντατικούς βομβαρδισμούς χθες Σάββατο στον νότιο Λίβανο, την επομένη του βομβαρδισμού ο οποίος αποδεκάτισε επίλεκτη μονάδα του λιβανικού σιιτικού κινήματος, στοιχίζοντας συνολικά τη ζωή σε 37 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων αμάχων.

«Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν την στιγμή στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση του στρατού.

Israeli warplanes launch a series of airstrikes near Litani River in southern Lebanon. pic.twitter.com/zRJ0Lec3uf

— WAFA News Agency – English (@WAFANewsEnglish) September 21, 2024

επικαλούμενο την «απρόβλεπτη φύση του συνεχιζόμενου πολέμου», το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε χθες τους Αμερικανούς που βρίσκονται στον Λίβανο να φύγουν το ταχύτερο από τη χώρα, όσο ακόμα είναι «διαθέσιμη» η επιλογή να επιβιβαστούν σε εμπορικές πτήσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο