Μετά το κακάο «στερεύει» ο καφές: Σε υψηλό 16ετίας η τιμή του - Ανησυχία για το αγαπημένο ρόφημα

1 εβδομάδα πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Newsbomb
Ο αγαπημένος σας latte θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο ακριβός, χάρη στην ξηρασία στο Βιετνάμ που «στραγγαλίζει» μεταξύ άλλων την παραγωγή καφέ Ο καφές, μία αγαπημένη συνήθεια εκατομμυρίων καταναλωτών ανά τον πλανήτη, μπορεί σύντομα να γίνει πιο ακριβός, καθώς ένας βασικός δείκτης για την τιμή του κόκκου στον εσπρέσο μόλις άγγιξε νέο υψηλό επίπεδο. Η ποικιλία καφέ robusta είναι η βάση τόσο για τον εσπρέσο όσο και για τον στιγμιαίο καφέ. Το Βιετνάμ παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα των κόκκων της συγκεκριμένης ποικιλίας και ακολουθεί η Βραζιλία.Μια μακρά ξηρασία που προκλήθηκε από το φαινόμενο «Ελ Νίνιο» στο Βιετνάμ ανέβασε την τιμή των συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης robusta την Τετάρτη (24/4) στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τ&omic...
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο