Μπάιντεν: Συνεχάρη τον Στάρμερ για την νίκη του στις εκλογές

3 ημέρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

«Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ για την ανάληψη της πρωθυπουργίας του Ηνωμένου Βασιλείου», ευχήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν μέσω του X, μετά τις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Βρετανία.

«Προσβλέπω στο κοινό μας έργο για την υποστήριξη της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο και στην περαιτέρω ενίσχυση της ειδικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών μας», προσθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Congratulations to Prime Minister Keir Starmer on becoming Prime Minister of the United Kingdom.

I look forward to our shared work in support of freedom and democracy around the world, and to further strengthening the special relationship between our two countries.

— President Biden (@POTUS) July 5, 2024

Ανυπομονησία για την επίσκεψη του Στάρμερ στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη συνεργασία τους στο θέμα της Ουκρανίας αλλά αναφέρθηκαν επίσης και στην προστασία των Συμφωνιών της Μεγάλης Παρασκευής για τη διευθέτηση του ζητήματος της Βόρειας Ιρλανδίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανυπομονεί να υποδεχτεί τον Στάρμερ στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα, για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ ανέφερε στο ίδιο μπρίφινγκ ότι η Ουάσινγκτον «ανησυχεί» από την απόφαση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν να επισκεφθεί τη Μόσχα. Το ταξίδι αυτό «δεν θα προωθήσει την ειρήνη και είναι αντιπαραγωγικό όσον αφορά τη στήριξη της εθνικής κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, σημείωσε η εκπρόσωπος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο