NYT: Ο στρατός του Ισραήλ θέλει κατάπαυση πυρός στη Γάζα – Νετανιάχου: Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί

2 ημέρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, υπό τον φόβο επέκτασης της σύρραξης και στον Λίβανο, τάσσεται η στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ, ακόμη και αν αυτό σημαίνει παραμονή της Χαμάς στην εξουσία επί του παρόντος, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του ισραηλινού στρατού που επικαλούνται οι ΝΥΤ, μια εκεχειρία θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται στη Γάζα.

Οι αξιωματούχοι ασφαλείας υποστήριξαν επίσης, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, ότι οι δυνάμεις τους χρειάζονται χρόνο για να ανασυνταχθούν σε περίπτωση που ξεσπάσει χερσαίος πόλεμος εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Μια εκεχειρία με τη Χαμάς θα μπορούσε επίσης να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας με τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλούνται οι ΝΥΤ.

Όπως σχολιάζει το αμερικανικό μέσο, δεν είναι σαφές αν η στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ έχει εκφράσει αυτές τις απόψεις της απευθείας στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ωστόσο δημοσίως στελέχη του στρατού έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους.

Israel’s military leadership wants to begin a cease-fire in Gaza even if it keeps Hamas in power for the time being, according to interviews with several current and former security officials. https://t.co/7kMOh6JwKE

— The New York Times (@nytimes) July 2, 2024

Νετανιάχου: Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε όπλα, συνεχίζουμε  μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας το δημοσίευμα των ΝΥΤ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι «δεν γνωρίζω ποιες είναι αυτές οι ανώνυμες πηγές», ωστόσο «λέω κατηγορηματικά ότι αυτό δεν θα συμβεί».

«Θα τελειώσουμε τον πόλεμο μόνο αφού ολοκληρώσουμε όλους τους στόχους του, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής της Χαμάς και της απελευθέρωσης όλων των ομήρων μας», είπε.

Σημείωσε επιπλέον ότι οι στόχοι της πολιτικής ηγεσίας έχουν μεταφερθεί στον στρατό, ο οποίος έχει όλες τις δυνατότητες για να τους εκπληρώσει.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ διέψευσε ότι ο στρατός αντιμετωπίζει ελλείψεις σε όπλα και στελέχη.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ, ο στρατός του Ισραήλ εξέδωσε επίσης ανακοίνωση ότι έχει δεσμευτεί να ολοκληρώσει όλους τους στόχους του πολέμου.

Prime Minister Benjamin Netanyahu and the IDF slam a report in the New York Times that claimed Israeli generals are willing to accept Hamas rule in Gaza for a ceasefire – I24NEWS https://t.co/u5m5bQw0Kt

— i24NEWS English (@i24NEWS_EN) July 2, 2024

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο