Οδ. Ζώρας: Το υπουργείο Παιδείας θα διοργανώσει το Europe Universities Summit 2025 στην Αθήνα

1 εβδομάδα πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Esos
ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα στο Times Higher Education Europe Universities Summit 2024 στη Βρέμη

Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Ο  υπουργός και η πολιτική  ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση  στην εξωστρέφεια των ελληνικών ΑΕΙ, στη διεύρυνση των διεθνών και ευρωπαϊκών συμπράξεων,  στην προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας και τις νέες δυνατότητες συνεργασίας που προσφέρει ο πρόσφατος νόμος για την ίδρυση Μη Κρατικών Μη Κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων".

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης  Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας στο Times Higher Education Europe Universities Summit 2024, το οποίο πραγματοποιήθηκε  στη Βρέμη. 

Η κεντρική εναρκτήρια ομιλία είχε θέμα «Future of higher education: Role of partnerships»  και η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα εστίασε στο πως η διεύρυνση των συνεργασιών στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συμβάλλει στη δημιουργία ενός μακροχρόνιου, θετικά βιώσιμου αντίκτυπου για το μέλλον. 

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν είναι προκαθορισμένο, αλλά διαμορφώνεται από τις ενέργειες που κάνουμε σήμερα ώστε μέσα από ουσιαστικές συνεργασίες να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για τις επόμενες γενιές.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ζώρας ο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα διοργανώσει το Europe Universities Summit 2025 στην Αθήνα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο