Οι νομικές μάχες κόστισαν σχεδόν 35 εκ. στην Premier League

1 εβδομάδα πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Η Premier League ξόδεψε σχεδόν 30 εκατομμύρια λίρες (πάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ) για νομικές συμβουλές, σχετικά με ενέργειες εναντίον των συλλόγων της την περασμένη σεζόν.

Το τρέχον ποσό για τη χρήση εξωτερικών συμβούλων εμφανίζεται στα 22 εκατομμύρια λίρες, αλλά αυτό αναμένεται να ανέλθει στα 28 εκατομμύρια.

Ο αριθμός αντιπροσωπεύει μια εκπληκτική αύξηση στο κόστος εφαρμογής των νέων κανόνων Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας (PSR) και περιλαμβάνει μόνο την έναρξη της υπόθεσης που αφορά πιθανές παραβιάσεις του FPF από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν οι Times, το κόστος της Λίγκας εναντίον της Έβερτον ήταν 5 εκατομμύρια λίρες και αφορούσε κατά καιρούς έως και 20 δικηγόρους από τη δικηγορική εταιρεία Linklaters στο Λονδίνο. Η Bird & Bird, διεθνείς νομικοί ειδικοί, συνεργάστηκαν επίσης τακτικά με την Premier League.

Το κόστος των συλλόγων που συνεχίζουν τον δικαστικό αγώνα, συμπεριλαμβανομένων των Έβερτον, Νότιγχαμ Φόρεστ, Λέστερ Σίτι και Μάντσεστερ Σίτι, έχει εκπλήξει πολλούς από τους 20 μετόχους της διοργάνωσης.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα δεδομένα προκύπτουν σε μια εποχή που οι σύλλογοι δυσκολεύονται να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο οικονομικής στήριξης για τις χαμηλότερες κατηγορίες και η Premier League ηγείται της αντίστασης στην ιδέα της κυβερνητικής ρύθμισης.

Αυτό το κόστος αναμένεται επίσης να αυξηθεί ακόμη περισσότερο για το πρωτάθλημα του χρόνου, και πάλι σε σχέση με τις δικαστικές μάχες εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι.

Η πρώτη θα ξεκινήσει τις επόμενες δύο εβδομάδες, με τη Σίτι να αμφισβητεί τους νέους κανόνες του πρωταθλήματος σχετικά με τις συμφωνίες χορηγιών συνδεδεμένων μερών. Εάν η Σίτι κερδίσει, είναι πιθανό να προκύψει και αξίωση αποζημίωσης.

Στη συνέχεια, τον Νοέμβριο θα συζητηθούν οι φερόμενες 115 κατηγορίες οικονομικών παραπτωμάτων και αδυναμίας συνεργασίας.

Η Σίτι έχει ορκιστεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της σθεναρά και η υπόθεση μπορεί να διαρκέσει μήνες πριν εκδοθεί η ετυμηγορία. Σε κάθε περίπτωση, είτε η Premier League κατηγορεί είτε υπερασπίζεται τη θέση της, υπάρχει η προοπτική της προσφυγής και της κλιμάκωσης του κόστους.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το νομικό κόστος για τη σεζόν 2023-24 ήταν τόσο υψηλό είναι επειδή τόσο η Έβερτον όσο και η Φόρεστ, που κρίθηκαν ένοχες για παραβάσεις, επέλεξαν να ασκήσουν έφεση κατά της αφαίρεσης βαθμών. Η Λέστερ Σίτι αναμένεται επίσης να είναι εξίσου μαχητική, αν χρεωθεί με κάποια ποινή.

naftemporiki.gr

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο