ΝΕΑ ΤΩΡΑ
iatronet
|
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, 19:52
Εύη ΨωμιάδουΥπεύθυνη Ύλης
Πρόσφατη έρευνα εντόπισε πάνω από 3.600 χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στη συσκευασία και επεξεργασία τροφίμων, στον ανθρώπινο οργανισμό.
Ενώ ουσίες όπως PFAS και δισφαινόλη A, που ήδη θεωρούνται επιβλαβείς ήταν αναμενόμενα ευρήματα, οι ερευνητές επίσης προειδοποιούν ότι πολλές άλλες χημικές ουσίες που εντόπισε η έρευνα θα μπορούσαν επίσης να είναι επικίνδυνες για την υγεία.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Journal of Exposure Science and Environmental Epidemiology και ρίχνει φως στην ευρεία ανθρώπινη έκθεση σε υλικά σε επαφή με τρόφιμα
που θα μπορούσαν να εντοπιστούν σε ανθρωπινά δείγματα όπως ούρα, αίμα και μητρικό γάλα.
Οι ερευνητές συνέκριναν 14.000 γνωστές χημικές ουσίες υλικών σε επαφή με τρόφιμα (FCC) με στοιχεία από 5 προγράμ&...