Πασχαλινές συνταγές - Μαγειρίτσα παραδοσιακή, αυγοκομμένη

2 εβδομάδες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ ΕΘΝΟΣ
ΕκτέλεσηΠλένετε πολύ καλά τη συκωταριά. Ρίχνετε τη συκωταριά σε νερό που βράζει και τη ζεματίζετε. Τη στραγγίζετε και την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια.Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια (ξερά και φρέσκα) και τα σοτάρετε. Ρίχνετε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Βάζετε κατόπιν τα μαρούλια και τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε 3-4 φλιτζάνια νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη μαγειρίτσα να σιγοβράσει.Όταν τα εντόσθια μαλακώσουν, προσθέτετε στη μαγειρίτσα το ρύζι. Συνεχίζετε το βράσιμο 20', ακόμα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και σβήνετε την εστία.Χτυπάτε καλά τα αυγά με το χυμό των λεμονιών. Ρίχνετε λίγο λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.Όταν το μείγμα του αυγολέμονου έχει ζεσταθεί αρκετά, το ρίχνετε σταδιακά στην κατσαρόλα με τη μαγειρίτσα ανακατεύοντας διαρκώς. Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.Πληκτρολογήστε για αναζήτηση 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο