Πόσοι μετανάστες βρίσκονται σήμερα σε δομές φιλοξενίας, σε όλη τη χώρα

5 ημέρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Enikos

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων δίνει στη δημοσιότητα την εβδομαδιαία τακτική απογραφή, όπως αυτή πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία διαμένουν σε 33 δομές (από τις οποίες οι 9 δομές καταργήθηκαν από 08 Ιουνίου 2021) διαχείρισης ΕΔ, 21.930 μετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 32.448 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Σάμου, Ελαιώνα και Διαβατών έχουν υπεράριθμους μετανάστες/πρόσφυγες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για την 10 Ιουνίου 2021 ανέλαβαν το έργο της παροχής 9.829 μερίδων φαγητού, λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.​

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο