“Πράσινο φως” για τη mini οικιστική επένδυση της Μπλε Κέδρος στα Εξάρχεια

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Bizness

“Πράσινο φως” δόθηκε για τη mini επένδυση της Μπλε Κέδρος στα Εξάρχεια.

Ο λόγος για το μικρό οικιστικό έργο της εταιρείας σε ακίνητο που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού, στα Εξάρχεια, κοντά στο Λόφο του Λυκαβηττού.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής γνωμοδότησε θετικά για την αρχιτεκτονική μελέτη της επένδυσης και τον καθορισμό των συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης και χρήσης.

Το εν λόγω δυώροφο ακίνητο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και αποκτήθηκε από την Μπλε Κέδρος το 2021.

Σε αυτό αναμένεται να λειτουργήσει το ισόγειο ως εμπορικό κατάστημα ενώ θα προστεθούν 2 επιπλέον όροφοι με σκοπό τη δημιουργία 7 διαμερισμάτων, αυνολικής επιφάνειας 550 τ.μ.

Σύμφωνα με τη μελέτη και τις σχετικές γνωμοδοτήσεις επιτρέπεται στο ακίνητο

  • Η αποκατάσταση, επισκευή, ενεργειακή αναβάθμιση και διαρρύθμιση του διατηρητέου κτιρίου για την επανάχρησή του ως χώρος επαγγελματικής χρήσης στο ισόγειο και σύγχρονων κατοικιών στους ορόφους.
  • Η προσθήκη κατ’ επέκταση, εντός περιγράμματος ανωδομής, πυρήνα κλιμακοστασίου και ανελκυστήρα, που εξυπηρετεί όλες τις στάθμες του κτιρίου, εξασφαλίζοντας τις απαιτήσεις για την προσβασιμότητα των χώρων.
  • Η προσθήκη καθ’ ύψος δύο (2) ορόφων κατοικίας με στέγη, σε εσοχή κατά 5.00m από τη Ρ.Γ. και την πρόσοψη του διατηρητέου.
  • Η κατασκευή νέου φέροντα μεταλλικού οργανισμού στο σύνολο του κτιρίου και εσωτερικά του διατηρητέου με ενίσχυση των υφιστάμενων φερουσών περιμετρικών λιθοδομών.

Η Μπλε Κέδρος εκτός των μεγάλων ξενοδοχειακών έργων επενδύει συστηματικά σε οικιστικά έργα, όπως αυτό στα Εξάρχεια, ενώ μια νέα επένδυση σε κτίριο σύγχρονων κατοικιών, συνολικής επιφάνειας 1.600 τ.μ., δρομολογεί και στην Πεύκη, σε παλιό βιομηχανικό ακίνητο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο