Πρόεδρος ΙΕΠ: 90 ώρες την εβδομάδα θα απαιτούνταν εάν ικανοποιούσαμε όλα τα αιτήματα κλάδων για αύξηση ωρών διδασκαλίας

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Esos
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

"Όποια λύση και να δοθεί- για αύξηση ωρών διδασκαλίας σε κάποια μαθήματα- θα δημιουργήσει κάποια άλλα νέα προβλήματα.

Σπύρος Δουκάκης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Θα εισηγηθείτε στο υπουργό Παιδείας την επαναφορά της δίωρης διδασκαλίας τους μαθήματος της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο;", ρώτησε εκπαιδευτικός τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), σε  ημερίδα για το Πρόσθετο Ψηφιακό Εγχειρίδιο για το μάθημα της Πληροφορικής

Η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΙΕΠ, ήταν η εξής:

  • Χαμογελώντας θα σας πω ότι   χθες μου έγινε ένα αντίστοιχο ερώτημα γα το μάθημα των Ιταλικών και πριν μια εβδομάδα έγινε ένα αντίστοιχο ερώτημα για το μάθημα των Γερμανικών .
  • Κάναμε μία άσκηση επί χάρτου ότι εάν ικανοποιήσουμε τα αιτήματα όλων, το σύνολο ωρών διδασκαλίας, ανά εβδομάδα,  θα ε΄να 90 ώρες..
  • Οπότε καταλαβαίνουμε ότι αρχίζουν και μπαίνουν προτεραιότητες .
  • Επίσης χρειάζεται και κάτι άλλο να έχουμε κατά νου, η κάλυψη των αναγκών των κλάδων , ατόμων που ήδη εργάζονται στην εκπαίδευση. Φαντάζεστε τι εννοώ και το ξέρετε πάρα  πολύ καλά και το έχουμε βιώσει κι εμείς στο πετσί μας με κάποιες αλλαγές.
  • Οπότε είναι μια άσκηση πάρα πολύ δύσκολη . Δεν υπάρχει δυστυχώς μοναδική λύση. Όποια λύση και να δοθεί θα δημιουργήσει κάποια άλλα νέα προβλήματα. Χρειάζεται να έχουμε κατά νου το τι είναι πολύ σημαντικότερο για τα παιδιά μας . Αυτό εξαρτάται από το τι προσφέρουμε στα παιδιά μας .
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο