Πρόσκληση: Εκπροσώπηση και Συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές Εκλογές: Απόψεις από Μετανάστες Δεύτερης Γενιάς και Πρόσφυγες

1 εβδομάδα πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ευρώπη

Πρόσκληση

Με αφορμή τις επερχόμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής σε συνεργασία με το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση με τίτλο:

Εκπροσώπηση και Συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές Εκλογές: Απόψεις από Μετανάστες Δεύτερης Γενιάς και Πρόσφυγες

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00-20:00 

ΔΙ.ΚΕ.ΜΕ.Σ – College Year in Athens (Οδός Πλατείας Σταδίου 5, 11635, Αθήνα,πλησίον Καλλιμάρμαρου), Auditorium, 2ος όροφος.

Μετανάστες δεύτερης γενιάς και πρόσφυγες που ζουν στην Αθήνα θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με υποψηφίους βουλευτές στις Ευρωπαϊκές Εκλογές για ζητήματα εκπροσώπησης και αντιπροσωπευτικότητας στις εκλογικές διαδικασίες και τι σημαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτούς.

Πρόγραμμα

Χαιρετισμός:

Αθανάσιος Χειμωνάς, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων

Νικόλαος Χρυσόγελος, Αντιδήμαρχος Κλιματικής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Οικονομίας του Δήμου Αθηναίων

Συντονιστής:

Γιάννης Πανταζόπουλος, Συντάκτης, LIFO

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε πατώντας εδώ.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Παράλληλα, στον χώρο του ΔΙ.ΚΕ.ΜΕ.Σ – College Year in Athens θα φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «PHOTOVOICE», η οποία έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο: «AGENCY PROJECT. Vote with her». Το πρόγραμμα «AGENCY PROJECT. Vote with her» είναι ένα έργο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γυναικών Μεταναστριών (ENoMW) σε συνεργασία με το femLENS καθώς και με εθνικές και τοπικές οργανώσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ. Στην Ελλάδα, το έργο υλοποιεί η Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα.

Ο κύριος στόχος του «AGENCY» είναι η αύξηση της πολιτικής συμμετοχής των γυναικών με μεταναστευτικό υπόβαθρο στο πλαίσιο των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2024 σε 15 κράτη της ΕΕ (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λιθουανία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σουηδία, Φινλανδία). Η υλοποίηση του έργου θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024.

Λίγα λόγια για τη δομή της δράσης:

Ο διάλογος θα διεξαχθεί με τη μορφή του συμμετοχικού εργαστηρίου (participatory workshop). Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες/ουσες είναι και οι καλεσμένοι!

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα συζητήσουν σε ομάδες επιμέρους θεματικές για το πώς θα ήθελαν να δουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξελίσσεται στο μέλλον. Για απορίες ή διευκρινίσεις, η οργανωτική ομάδα θα είναι διαθέσιμη, αλλά οι ιδέες θα είναι αποκλειστικά προϊόν της ομάδας. Θα διαμορφώσουν προτάσεις και έπειτα η κάθε ομάδα θα τις παρουσιάσει στις υπόλοιπες στην ολομέλεια.

Η οργανωτική ομάδα θα τις καταγράψει και μετά το πέρας των συζητήσεων, οι προτάσεις και οι ιδέες των συμμετεχόντων/ουσών θα ανέβουν ανώνυμα στην ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωπαϊκές διαδικασίες, με τίτλο: CitizensEngagement Platform και θα είναι διαθέσιμες στο ευρύ Ευρωπαϊκό κοινό!

Μην ξεχνάτε! Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις και η κάθε άποψη έχει την αξία της για να συνδιαμορφώσει την Ευρώπη του μέλλοντος!

Για περαιτέρω πληροφορίες ή/και απορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα. Τζίνα Αποστολάκη, στο τηλέφωνο: 210 72 57 112, ή στο email: europe.direct@eliamep.gr.

 Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται, εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες γι’ αυτές.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;

Τελευταία Νέα από europa.eu

To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο