Πρόσκληση για πινγκ-πονγκ απηύθυνε μαθητής στην Ν. Κεραμέως κατά την επίσκεψή της σε `Λύκεια

5 μήνες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Esos

Τις αίθουσες των σχολείων “οργώνει” η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από την περασμένη Δευτέρα που επαναλειτούργησαν δια ζώσης τα Λύκεια.

Μετά τις διαδοχικές επισκέψεις των τελευταίων ημερών σε Λύκεια της Μάνδρας, Ελευσίνας, Ιλίου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, η Νίκη Κεραμέως σήμερα βρέθηκε σε σχολικές μονάδες στο Χαλάνδρι, το Μαρούσι και τα Βριλήσσια.

Η υπουργός Παιδείας με στυλό και χαρτί κατέγραψε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μαθητών, ενώ το οικείο κλίμα που επικράτησε οδήγησε μαθητή να απευθύνει πρόταση στην Νίκη Κεραμέως:

-Κυρία υπουργέ πότε θα παίξουμε μια παρτίδα πινγκ-πονγκ;

-Είμαι στη διάθεση σου όποτε θέλεις του απάντησε η υπουργός Παιδείας.

-“Κυρία υπουργέ θα κάνουμε μαθήματα τις διακοπές του Πάσχα;” ρώτησε άλλος μαθητής.

“Όχι” απάντησε η Ν. Κεραμέως και πρόσθεσε: “Για μένα ήταν σημαντικό να μην γίνουν μαθήματα το Πάσχα. Και εσείς οι μαθητές και οι καθηγητές σας έχετε δουλέψει ακόμη πιο σκληρά όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, και είναι νομίζω σημαντικό να υπάρχουν δύο εβδομάδες αποφόρτισης”.

Η Νίκη Κεραμέως ρώτησε τους μαθητές πως νοιώθουν που επέστρεψαν στο σχολείο τους.

“Χαιρόμαστε…νοιώσαμε στην αρχή αμηχανία …είναι σημαντικό για μας η επιστροφή στο σχολείο…”, ήταν οι απαντήσεις των μαθητών.

Η υπουργός Παιδείας είπε στους μαθητές ότι η τηλεκπαίδευση είναι μόνο λύση ανάγκης, ότι δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση και ότι σαφώς υπάρχει κόπωση από όλους.

Οι μαθητές ρώτησαν την υπουργό πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές και εάν θα πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Η Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν μέσα στον Ιούνιο και ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα, ενώ για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις είπε πως οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Για τα self test οι μαθητές τόνισαν ότι ήταν πολύ πιο εύκολα απ ότι νόμιζαν .

Η Νίκη Κεραμέως έκανε ειδική αναφορά στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, τονίζοντας “με προβληματίζει το αν οι μαθητές αθλούνται αρκετά κατά την περίοδο της καραντίνας” και παρότρυνε τους μαθητές να κάνουν συστηματικά άσκηση.

Η υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.

Τέλος δεκάδες μαθητές βρήκαν την ευκαιρία για μία selfie φωτογραφία με την υπουργό.

Μετά τις σημερινές επισκέψεις στα σχολεία η υπουργός Παιδείας δήλωσε τα εξής:”Άλλη μία γεμάτη εβδομάδα φτάνει στο τέλος της, μία ιδιαίτερη εβδομάδα κατά την οποία επαναλειτούργησαν τα Λύκειά μας. Είχα τη χαρά να βρεθώ με τα παιδιά μας, με τους εκπαιδευτικούς μας, και να συζητήσουμε για τις προκλήσεις της πανδημίας, για την επαναλειτουργία των σχολείων μας, για την οργάνωση των μαθημάτων, για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών μας και άλλα πολλά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη συνεργασία, την υπομονή, την άοκνη προσπάθεια. Σήμερα επισκέφθηκα Λύκεια “.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο