Ρωσία: Εκκενώθηκε πόλη έπειτα από ουρανική επίθεση σε αποθήκη πυρομαχικών

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε το Τιχορέτσκ, πόλη της νοτιοδυτικής Ρωσίας, έπειτα από ουκρανική επίθεση με drones σε αποθήκη πυρομαχικών.

Οι κάτοικοι του Τιχορέτσκ κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κρασνοντάρ Βενιαμίν Κοντράτιεφ δήλωσε ότι «κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην περιοχή για την οργάνωση της αρωγής προς τον πληθυσμό και την ταχεία διευθέτηση όλων των θεμάτων που συνδέονται με το περιστατικό».

Από την πλευρά της, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε δύο ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών κατά την διάρκεια της νύκτας, σε δύο επιθέσεις που επιβεβαιώνουν την ικανότητα του Κιέβου να πλήττει στόχους βαθιά εντός της ρωσικής επικράτειας.

Ανακοίνωση του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρει ότι οι αποθήκες που χτυπήθηκαν βρίσκονται στο Τιχορέτσκ του Κρασνοντάρ και στο Οκτιάμπρσκι του Τβερ.

«Η εγκατάσταση του Τιχορέτσκ είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες αποθήκες πυρομαχικών των δυνάμεων κατοχής και ένα από τα κλειδιά της στρατιωτικής επιμελητειακής αλυσίδας της Ρωσίας», διευκρινίζει σε ανακοίνωση το ουκρανικό επιτελείο.

Πληροφορίες για όπλα από τη Βόρεια Κορέα

Η Ουκρανία είχε πληροφορίες ότι τρένο που μετέφερε 2.000 τόνους πυρομαχικών, ορισμένα από τα οποία προέρχονταν από την Βόρεια Κορέα, βρισκόταν στις εγκαταστάσεις την ώρα της επίθεσης.

Ουκρανική πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι για τις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο