Ρυθμός Επικαιρότητας 15.04.2024

2 εβδομάδες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ ΚΙΝΑΛ

Ν. Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται να μην δώσει ο ελληνικός λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της ΝΔ

«Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, είναι αυτή που πονάει πραγματικά τη Νέα Δημοκρατία γιατί θα έχουν ισχυρή αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σε πολίτες στα Μέγαρα. Σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία προτιμά μία αντιπολίτευση που θα τη βοηθά να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, έναντι του ΠΑΣΟΚ η ψήφος στο οποίο ισοδυναμεί με φραγμό στην αλαζονεία, την ατιμωρησία και τη διαφθορά, διευκρινίζοντας πως η  πολιτική είναι λύση, δεν είναι σόου προς διασκέδαση. Ενόψει των ευρωεκλογών τόνισε πως «στις 9 Ιουνίου κρίνεται να μην δώσει ο ελληνικός λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας. Αν πήραν 41% και ζούμε ό,τι ζούμε, φανταστείτε τι θα γίνει αν ο κ. Μητσοτάκης βγει αλώβητος από τις ευρωπαϊκές εκλογές». Επισήμανε πως «το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή αντιπολίτευση στις 9 Ιουνίου θα βάλει τα δυο πόδια του συστήματος εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας σε ένα παπούτσι και στις επόμενες εθνικές εκλογές θα έχετε μια άλλη κυβερνητική επιλογή». Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι κάποιοι πολιτικοί σχηματισμοί λειτουργούν ως κόμματα-πάρκινγκ της δυσφορίας του ελληνικού λαού, προκειμένου να κατευθύνεται σε αυτά η ψήφος δυσαρέσκειας, ώστε στη συνέχεια να συνεργαστούν εύκολα με τη Νέα Δημοκρατία, υπενθυμίζοντας τη συμβολή του κ. Βελόπουλου όταν ο κ. Μητσοτάκης άλωσε την ΑΔΑΕ. «Μετά τις επιστολές του Ιησού, ο Κυριάκος Βελόπουλος -που τελευταία κάνει πολλές αναφορές στο ΠΑΣΟΚ- μπορεί να μας πουλήσει και επιστολές του Ανδρέα Παπανδρέου. Εκεί μπορεί να φτάσει», πρόσθεσε. Εστιάζοντας στο ζήτημα της ασφάλειας ανέδειξε την αδράνεια της κυβέρνησης, ενώ ήταν σημαία της Νέας Δημοκρατίας η πάταξη της εγκληματικότητας μετά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που αντιμετώπιζε ιδεοληπτικά τέτοια ζητήματα. «Τι έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία στον τομέα της ασφάλειας στη Δυτική Αττική και σε άλλες περιοχές; Ήταν μόνο λόγια για να έρθουν στην εξουσία. Για εκείνους το κράτος δεν είναι ο υπηρέτης του πολίτη, αλλά το εργαλείο τους για να μένουν στην εξουσία. Για τη Νέα Δημοκρατία το κράτος είναι λάφυρο», σημείωσε.

Περισσότερα ΕΔΩ

Μέση Ανατολή: Η Ελλάδα οφείλει να κινείται πάντα αξιακά υποστηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία για λύση του παλαιστινιακού ζητήματος

Η επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ συνιστά καταδικαστέα κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή με πολύ σοβαρούς κινδύνους για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να λάβει πρωτοβουλίες για την άμεση αποφυγή επέκτασης της σύρραξης, καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση για την προστασία των λαών της ευρύτερης περιοχής. Είναι, παράλληλα, μια επιβεβαίωση της ανάγκης για άμεσο τερματισμό της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα και επιστροφή των ομήρων στο Ισραήλ, καθώς και για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος. Αν δεν λυθεί το παλαιστινιακό ζήτημα, δεν θα έχει ούτε το κράτος του Ισραήλ την ασφάλεια που χρειάζεται, ούτε η Παλαιστίνη θα έχει δικαίωμα στην ελπίδα μέσα από την κρατική υπόσταση. Προς αυτήν την κατεύθυνση η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κινείται πάντα αξιακά και υποστηρίζοντας με πρωτοβουλίες αυτές τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Η Ελλάδα οφείλει να είναι με το διεθνές δίκαιο, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και να στέκεται απέναντι στον αναθεωρητισμό, όπου και αν αυτός αναπτύσσεται.

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

ΕΦΚΑ: Ακόμα ένα πλήγμα από το ΣτΕ στις διευθετήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Άλλο ένα πλήγμα στην κυβέρνηση της υποτιθέμενης διαφάνειας αποτελεί η απόφαση του ΣτΕ για τους ιδιώτες γενικούς διευθυντές στον ΕΦΚΑ. Οι αποφάσεις τοποθέτησης ιδιωτών σε θέσεις γενικών διευθυντών στον  ΕΦΚΑ, βάσει του νόμου Χατζηδάκη, κρίθηκαν μη νόμιμες, όπως μη νόμιμες κρίθηκαν οι προκηρύξεις των θέσεων ως προς το όριο ηλικίας συμμετοχής που θέτουν. Πώς ταιριάζει «αριστεία» και παραβίαση βασικών συνταγματικών αρχών, μόνο οι «άριστοι» του Μεγάρου Μαξίμου γνωρίζουν. Πάντως, επειδή τα 8.000 ευρώ μηνιαίως για απλό πτυχιούχο με Lower είναι μια μάλλον ανέλπιστα καλή αμοιβή για τα «γαλάζια» golden boys που αδημονούν, είναι βέβαιο ότι οι «άριστοι» θα επανέλθουν με κάποιο νέο νομικό τέχνασμα. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι δεν ορρωδούν προ ουδενός. Εμπεδώνεται πια στην ελληνική κοινωνία ότι η κυβέρνησης, όπως λέει εδώ και καιρό το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, βαφτίζει τις διευθετήσεις ως μεταρρυθμίσεις. Ως μεταρρύθμιση, άλλωστε, διαφήμιζε ο κ. Χατζηδάκης τη νομοθέτηση των παχυλών μισθών για ιδιώτες σε 19 γενικές διευθύνσεις του ΕΦΚΑ. Ο πολυδύναμος εκσυγχρονισμός του κ. Μητσοτάκη είναι μια φενάκη. Πίσω από τις επικοινωνιακές πομφόλυγες της κυβέρνησης κρύβεται ο παλαιοκομματισμός, η απέχθεια για το κοινωνικό κράτος και καθετί δημόσιο.

Περισσότερα ΕΔΩ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο