Σε αγρανάπαυση η καλλιέργεια  φιστικιού στην Μεσσηνία

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ ΕΡΤ
Η άνευ διακοπής εκμετάλλευση ακόμη και ενός χωραφιού, κουράζει το έδαφος και κάποια στιγμή αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καλλιεργητών. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Γαζούλης, από έναν αγρό που παράγει αραχίδες ενημερώνει για τα μυστικά της παραγωγής. Ο Νίκος Παπαθεοδώρου, μεταποιητής, εξηγεί ότι πολλοί έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε αγρανάπαυση γιατί είναι μια καλλιέργεια με υψηλές απαιτήσεις και τα κτήματα κουράζονται έπειτα από συνεχή καλλιέργεια. Η παραγωγή ξεκίνησε την δεκαετία του ΄50 και τα τελευταία χρόνια πηγαίνει πολύ καλά για τους αγρότες. Ωστόσο, επειδή στο ίδιο χωράφι βάζουν δυο καλλιέργειες τον χρόνο, φιστίκι και πατάτα η γη δεν δύναται πλέον να καρπίσει. Όταν οι παραγωγοί αντιλαμβάνονται ότι η υπερεκμετάλλευση ενός αγρού δεν μπορεί να συνεχιστεί, τότε αναγκάζονται από την φύση να τα βάλουν σε αγρανάπαυση.  Έπειτα από μια μικρή αναμονή 140-145 ημερών καλλιέργειας που ξεκινά τον Απρίλιο έως ότου να δώσει καρπό τον Οκτώβριο η φιστικι...
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο