Σίγησαν απόψε τα «πιστόλια» του Champions League

19 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Εκ διαμέτρου αντίθετη συγκριτικά με την ποδοσφαιρική πανδαισία της Τρίτης ήταν η εικόνα στα παιχνίδια του Champions League που διεξήχθησαν μία ημέρα αργότερα, για την 1η αγωνιστική στη League Phase.

Στους αγώνες της Τετάρτης κυριάρχησε η τακτική και η σκοπιμότητα των βαθμών, με αποτέλεσμα από τα 28 γκολ της πρεμιέρας η αποψινή (18/9) συγκομιδή να μειωθεί κάτω από το ήμισυ.

Η επανάληψη του προπέρσινου τελικού της διοργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη αυτή την φορά δεν ανέδειξε νικητή, με την Ίντερ να φεύγει αήττητη από το «Έτιχαντ» (0-0) απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Το παιχνίδι Παρί Σεν Ζερμέν-Τζιρόνα είχε φινάλε-θρίλερ, με τους πρωτευουσιάνους να πανηγυρίζουν τη νίκη (1-0) στο 90΄ από ένα αδιανόητο λάθος του γκολκίπερ των Ισπανών, Κατσανίγκα.

Ματς με χορταστικό θέαμα σε όλες της αναμετρήσεις της πρώτης μέρας, σήμερα κυριάρχησε η τακτική, εάν εξαιρέσει κανείς το παιχνίδι στο «Σέλτικ Παρκ» της Γλασκώβης και την ευρεία επικράτηση της Σέλτικ.

Η Σέλτικ εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη του «Σέλτικ Παρκ» και συνέτριψε με 5-1 την πρωτάρα στη διοργάνωση Σλόβαν Μπρατισλάβα.

Στο Βέλγιο η Ντόρτμουντ έφτασε στο τέλος σε ένα άνετο 3-0 αλλά στο διάστημα που προηγήθηκε του 1-0 η Κλαμπ Μπριζ ήταν ισάξιος αντίπαλος και έχασε καλές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Βετλέσεν στο 12΄. Βασικός για τους γηπεδούχους ήταν ο Χρήστος Τζόλης.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Μπολόνια – Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-0
  • Σπάρτα Πράγας – Σάλτσμπουργκ 3-0 (2΄ Κάιρινεν, 42΄ Ολατούντζι, 58΄ Λάτσι)
  • Κλαμπ Μπριζ – Ντόρτμουντ 0-3 (76΄, 86΄ Γκίντενς, 90΄+5 πεν. Γκιρασί)
  • Σέλτικ – Σλόβαν Μπρατισλάβα 5-1 (17΄ Σκέιλς, 47΄ Φουρουχάσι, 56΄ πεν. Ένγκελς, 70΄ Μαέντα Ντάιζεν, 87′ Ίνταχ- 61΄ Βίμερ)
  • Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ 0-0
  • Παρί Σεν Ζερμέν- Τζιρόνα 1-0 (90΄ Μέντες)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο