Σπανάκι: Ποια όργανα ωφελεί και ποιοι δεν πρέπει να το τρώνε

13 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Alfavita
Προωθεί την υγεία της επιδερμίδας και των μαλλιώνΤο σπανάκι είναι ένα φυλλώδες πράσινο λαχανικό που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.Μπορείτε να απολαύσετε το σπανάκι με αρκετούς τρόπους: ωμό σε σαλάτες, smoothies, σάντουιτς ή μαγειρεμένο ως συνοδευτικό ή μέρος ενός κυρίως πιάτου.Προάγει την υγεία των ματιώνΤο σπανάκι περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη (καροτενοειδή), τα οποία συσσωρεύονται στον αμφιβληστροειδή, ιδιαίτερα στην ωχρά κηλίδα και είναι γνωστά ως χρωστικές της ωχράς κηλίδας. Τόσο η λουτεΐνη, όσο και η ζεαξανθίνη, ως αντιοξειδωτικά, προάγουν την υγεία των ματιών, μειώνοντας το οξειδωτικό στρες στους ιστούς των ματιών. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία.Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνουΤα καροτενοειδή στο σπανάκι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου, αποτρέποντας τη βλάβη στο DNA από τις ελεύθερες ρίζες, που ευνοούν το σχηματισμ...
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο