Σπηλιωτόπουλος στο «Naftemporiki TV»: Διαρκής η υπονόμευση του Κασσελάκη – Αιχμές για την υποψηφιότητα Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο επικοινωνιολόγος και πρώην υπουργός, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή On Politics με τον δημοσιογράφο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.

Ερωτηθείς για πότε αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι είναι κάτι το οποίο «δεν το γνωρίζει ο ίδιος», αλλά εκτίμησε ότι η υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη «έχει μπει στην τελική τροχιά» και αυτή τη στιγμή «τρέχει ως υποψήφιος για να επανεπιβεβαιώσει την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε, όλο αυτό το διάστημα που ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν αφέθηκε «ούτε ένα εικοσιτετράωρο χωρίς υπονόμευση και αμφισβήτηση».

Ακόμη, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ανάφερε ότι η «κομματική γραφειοκρατία αμφισβητούσε (τον Στέφανο Κασσελάκη) από την πρώτη στιγμή και δημιούργησε δύο διασπάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ χαρακτήρισε ως «παράδοξο» το γεγονός «μια Κεντρική Επιτροπή να καταργεί την απόφαση χιλιάδων συμπολιτών μας».

«Το πραγματικό δίλημμα είναι τι ΣΥΡΙΖΑ θέλουν»

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εσωκομματικών διαδικασιών, ο πρώην υπουργός είπε ότι «το πραγματικό δίλημμα είναι να απαντήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ τι ΣΥΡΙΖΑ θέλουν. Έναν ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικής καθαρότητος που είναι ακριβώς οι ίδιοι που επέμεναν στην ιδεολογική καθαρότητα και δεν άφησαν τον Αλέξη Τσίπρα να τα αλλάξει όλα, όπως έλεγε το μήνυμα των ανθρώπων που του έδωσαν 32% και τον έβαλαν στην αντιπολίτευση».

«Μόνο ο Κασσελάκης μπορεί να πετύχει την μεγάλη Κεντροαριστερά»

Επανερχόμενος στον Στέφανο Κασσελάκης, επισήμανε πως «είναι ο μόνος που μπορεί να πετύχει» την μεγάλη Κεντροαριστερά, ενώ επικαλούμενος δημοσιευμένες μετρήσεις του τελευταίου διαστήματος, ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε ότι «τόσο σε μεγάλες εταιρείες ποσοτικών δημοσκοπήσεων, αλλά και στα δικά μας στοιχεία βλέπουμε ότι μόνο ο κ. Κασσελάκης αυτή τη στιγμή έχει μια πλατιά απήχηση σε ευρύτερα στρώματα του εκλογικού πληθυσμού, που σημαίνει ότι μπορεί να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ευρύτερη περπατησιά και να δημιουργήσει με αυτό τον τρόπο προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες».

«Θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο Δούκας από δήμαρχος»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος διακρίνει πως τρεις εκ των υποψηφίων έχουν «ολοκληρωμένες πολιτικές προτάσεις», διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στον Νίκο Ανδρουλάκη, την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Παύλο Γερουλάνο.

Μάλιστα, μίλησε και για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα, λέγοντας ότι «δεν έχω καταλάβει ούτε τι λέει ούτε τι θέλει να κάνει», ενώ υπογράμμισε ότι ο κ. Δούκας δεοντολογικά και ηθικά «θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από δήμαρχος».

Για την ερώτηση των 11 βουλευτών της ΝΔ

Ερωτηθείς για την ερώτηση που κατέθεσαν οι 11 «γαλάζιοι» βουλευτές για τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Σπηλιωτόπουλος την χαρακτήρισε «ερώτηση κοινής λογικής», συμπληρώνοντας «απορώ που ήταν μόνο 11».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο Naftemporiki TV

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο