Στην Εισαγγελέα ΕΥΠ η... μπάλα, γιά τις παγιδεύσεις κινητών Ανδρουλάκη - Κουκάκη

4 ημέρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ thanasiskaterinopoulos2

 


Στην Εισαγγελέα Εφετών Βασιλική Βλάχου, που εποπτεύει την ΕΥΠ, φέρεται να πετάει το μπαλάκι η Κυβέρνηση, γιά την παγίδευση του κινητού του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς από κυβερνητικές πηγές ακούστηκε ότι, «η διαδικασία των επισυνδέσεων για να είναι νόμιμη, δεν είναι απλή. Απαιτείται εισαγγελική έγκριση για την παρακολούθηση, η οποία προφανώς υπήρξε».

Εννοούν δηλαδή οι κυβερνητικές πηγές ότι, η παρακολούθηση έγινε κατόπιν αδείας του αρμοδίου εισαγγελέως.

Ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, σε δηλώσεις του, για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αρχικά ισχυρίστηκε ότι η παρακολούθηση του έγινε από ιδιώτες ενώ στη συνέχεια, μόλις αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση από την ΕΥΠ ανασκεύασε, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να γνωρίζει διότι αυτό θα ήταν προβληματικό», προσθέτοντας ότι το βάρος της απόφασης και της τεκμηρίωσης την έχει η εισαγγελέας της ΕΥΠ!

Δηλαδή η Εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, έχει υπογράψει και εγκρίνει την παρακολούθηση Ν.Ανδρουλάκη και του Θ.Κουκάκη;

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατες δικαστικές πηγές, η κ. Βλάχου αναμένεται να κληθεί και να καταθέσει στην τριπλή έρευνα, που διενεργείται από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών: Κώστα Σπυρόπουλο, που διερευνά τα καταγγελόμενα στη μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη, Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιώργο Νούλη, που διερευνούν την παρακολούθηση του κινητού Κουκάκη.

Θα πρέπει δηλαδή η Εισαγγελέας ΕΥΠ, να αποδείξει με έγγραφα εάν όντως είχε δώσει έγκριση, γιά τις παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων.

Διαφορετικά η υπόθεση θα αποκτήσει "σκληρό" ποινικό χαρακτήρα, γιατί τα αδικήματα, που αφορούν υποκλοπές, είναι κακουργήματα, που επισύρουν πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο