Συναυλία στο ΑΠΘ από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Βαϊμάρης

2 ημέρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ ThessToday

Σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 στις 7 μμ στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ) παρουσιάζει την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Μουσικής Σχολής “Johann Nepomuk Hummel” της Βαϊμάρης, σε μία συναυλία με ευχάριστο πρόγραμμα και ελεύθερη είσοδο.

H συναυλία εντάσσεται στον κύκλο “Bridges” (Γέφυρες) και υλοποιείται με την επιδότηση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας (ΕΓΙΝ-DGJW). Στόχος του Ιδρύματος είναι να βελτιωθεί η ευρωπαϊκή αντίληψη των νέων από την Ελλάδα και τη Γερμανία μέσω ανταλλαγών.

Η 50μελής Συμφωνική Ορχήστρα των νέων της Βαϊμάρης βρίσκεται ήδη στην Θεσσαλονίκη. Εκτός από το καθημερινό πρόγραμμα γνωριμίας με την πόλη, την ιστορία και τα αξιοθέατά της, κάθε απόγευμα διεξάγονται πρόβες των δύο ορχηστρών καθώς προετοιμάζονται για κοινή εμφάνιση.

Συγκεκριμένα, στην συναυλία της Πέμπτης θα απολαύσουμε έργα κλασικής και κινηματογραφικής μουσικής, από τον J. S. Bach και τον H. Vieuxtemps έως τον H. Zimmer (The Lion King, Inception, Interstellar). Η συναυλία θα κλείσει με τις δύο ορχήστρες και 80 νέους μουσικούς επί σκηνής να συμπράττουν σε πολύ γνωστά έργα των E. Grieg και A. Dvořák.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Συμφωνική Ορχήστρα του ΚΩΘ θα ταξιδέψει με τη σειρά της στην Βαϊμάρη για το δεύτερο σκέλος της ανταλλαγής, με διαφορετικό μουσικό πρόγραμμα.

The post Συναυλία στο ΑΠΘ από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Βαϊμάρης appeared first on Thesstoday.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο