Το ένα τέταρτο των Ισραηλινών έχει σκεφτεί να εγκαταλείψει τη χώρα

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Σχεδόν το ένα τέταρτο των Ισραηλινών έχει σκεφτεί να εγκαταλείψει τη χώρα κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους εν μέσω του πολυμέτωπου πολέμου, σύμφωνα με έρευνα της Kantar Insights και του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα Kan.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα,, το 1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει ήδη φύγει και σχεδιάζει να επιστρέψει. 23% δήλωσε ότι έχει σκεφτεί να φύγει -προσωρινά ή μόνιμα- αλλά δεν το έχει κάνει. 67% δήλωσε ότι δεν έχει σκεφτεί να φύγει. 9% δεν απάντησε ή δήλωσε ότι δεν γνωρίζει.

Επίσης η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι οι ψηφοφόροι των σημερινών κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι πιο πιθανό να έχουν σκεφτεί να εγκαταλείψουν τη χώρα.-ποσοστό 36%-έναντι 14% των ψηφοφόρων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Οι υποστηρικτές του κοσμικού κράτους είναι επίσης πιο πιθανό να έχουν σκεφτεί να μετακομίσουν σε σχέση με τους υπερορθόδοξους

Έχουν ήδη ελέγξει τις επιλογές που έχουν

Μεταξύ των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι έχουν σκεφτεί να φύγουν, η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι το 24% έχει ήδη ελέγξει τις επιλογές στέγασης στο εξωτερικό, το 21% εξέτασε τις ευκαιρίες απασχόλησης, το 15% απέκτησε ή προσπάθησε να αποκτήσει ξένο διαβατήριο ή βίζα, το 5% έλεγξε τις επιλογές εκπαίδευσης για τα παιδιά του – και μόλις το 36% δεν έκανε τέτοιες έρευνες.

Η Kan δεν δημοσιεύει τον αριθμό των ερωτηθέντων ή το περιθώριο σφάλματος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο