Τόνος: Πόσο υγιεινός είναι - Πότε πρέπει να μας ανησυχεί η κατανάλωσή του

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Alfavita
Τόνος: Πόσο υγιεινός είναι, πότε πρέπει να μας ανησυχεί ο υδράργυροςΟ τόνος είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, μέταλλα και βιταμίνες, αλλά το μεγάλο του μειονέκτημα είναι ο υδράργυρος που μπορεί να περιέχει.Η αλήθεια είναι πως φρέσκος ή κατεψυγμένος, σε κονσέρβα ή σούσι, ο τόνος είναι ένα από τα τρόφιμα που οι περισσότεροι απολαμβάνουμε αν όχι καθημερινά, σίγουρα κάθε εβδομάδα, σε σαλάτες, σάντουιτς, με ζυμαρικά και πολλούς άλλους τρόπους.Πόσο καλός είναι, όμως, για την υγεία μας; Και πόσο πρέπει να ανησυχούμε για τον υδράργυρο που μπορεί να περιέχει;Είναι υγιεινός ο τόνος;Ο τόνος είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, μέταλλα και βιταμίνες, λέει ο Chris Vogliano, διαιτολόγος και διευθυντής έρευνας στην εκπαιδευτική μη κερδοσκοπική οργάνωση Food and Planet. Το κρέας του περιέχει περισσότερο σελήνιο από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο κρέας. Και την ίδια ώρα δεν έχει πολλά λιπαρά, αν κι αυτό σημαίνει ότι έχει και λιγότερα Ω3 λιπαρά οξέα από κάποια άλλα θαλασσινά.Μεγάλη διατροφική διαφορά μεταξύ του τόνου σε κο...
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο