Β. Κεχαγιά: Η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ θα σταματήσει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η δημόσια υγεία θα επιστρέψει στους πολίτες και όχι τους ιδιώτες φίλους του κ. Μητσοτάκη

1 εβδομάδα πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ ΣΥΡΙΖΑ

25/04/2024

Β. Κεχαγιά: Η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ θα σταματήσει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η δημόσια υγεία θα επιστρέψει στους πολίτες και όχι τους ιδιώτες φίλους του κ. Μητσοτάκη

 Η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ θα σταματήσει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η δημόσια υγεία θα επιστρέψει στους πολίτες και όχι τους ιδιώτες φίλους του κ. Μητσοτάκη



Σημεία από την συνέντευξη της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλας Κεχαγιά, στον Ρ/Σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Βούλα Κεχαγιά, στην συνέντευξή της στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105.5, και τους δημοσιογράφους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιάννη Ξανθάκη, επεσήμανε:

Για το πολιτικό σκηνικό μετά τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωπαϊκές εκλογές

Είναι άλλο ζήτημα ότι οι Σπαρτιάτες δεν θα κατέβουν στις ευρωεκλογές με απόφαση του Αρείου Πάγου και άλλο θέμα το τι θα αποφασίσει το εκλογοδικείο για την πολιτική τύχη των εδρών των Σπαρτιατών. Εμείς περιμένουμε τις αποφάσεις του δικαστηρίου και όταν θα έχουμε την απόφαση, εδώ θα είμαστε να σχολιάσουμε.

Για τις αιχμές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο θέμα των Σπαρτιατών

Το ΠΑΣΟΚ, όπως και η Νέα Δημοκρατία, κατέθεσαν υπόμνημα στον Άρειο Πάγο. Αυτό το υπόμνημα έχει την μορφή μιας επιστολής, μιας επισήμανσης και δεν μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Αν θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ότι επηρέασε την απόφαση του Αρείου Πάγου επειδή έστειλε υπόμνημα νομίζω ότι μας κοροϊδεύει όλους. Να σας θυμίσω ότι το ίδιο είχαν πράξει και πέρυσι. Είχαν καταθέσει υπομνήματα. Τι έγινε τότε; Είχαμε αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις εθνικές εκλογές; Αντιθέτως με τις νομικές πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας, τις οποίες υποστήριξε και το ΠΑΣΟΚ καθώς τις ψήφισε και οι Σπαρτιάτες μπήκαν στο κοινοβούλιο και είδαμε την κατάληξη αυτής της περιπέτειας που ζει το κοινοβούλιο και ο Κασιδιάρης εξελέγη επικεφαλής δημοτικής παράταξης και μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας μολονότι στη συνέχεια χαρακτηρίστηκε έκπτωτος. Δηλαδή η νομοθετική πρωτοβουλία δεν ήταν ικανή να αποτρέψει και την είσοδο των Σπαρτιατών στην Βουλή και του Κασιδιάρη στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όλοι γνωρίζαμε ότι οι Σπαρτιάτες είναι ο μανδύας της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της του έγκλειστου Κασιδιάρη αλλά οι νομικές πρωτοβουλίες και τα υπομνήματα της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την είσοδο τους στις εθνικές εκλογές.

Τώρα το να πιάνεται η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο κόμμα και να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε υπόμνημα, αυτό είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Διότι δεν καθορίζει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου ένα υπόμνημα και γιατί εμείς εκφραστήκαμε με την πολιτική δήλωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της μέσα από ένα εμπεριστατωμένο κείμενο το οποίο λέει την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταδικάζει απολύτως και την Χρυσή Αυγή και όλες τις ναζιστικές και εγκληματικές οργανώσεις, και ψέγει τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και όποιο άλλο κόμμα ότι εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενδεχομένως να υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή ή ακροδεξιές απόψεις. Αυτά προκαλούν γέλιο.

Για τις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη

Άκουσα χθες τον κ. Μαρινάκη να λέει ότι η ρητορική της ακροδεξιάς πολλές φορές συμπίπτει με την ρητορική της άκρας αριστεράς, στην οποία ενέταξε και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτά αν δεν είναι φαιδρά είναι επικίνδυνα να ακούγονται στον δημόσιο λόγο. Και έχω να επισημάνω ότι ο κιτρινισμός της κυβέρνησης υπερβαίνει σε κίτρινο ακόμη και την αφρικανική σκόνη, που είδαμε να επικάθεται τις τελευταίες ημέρες στον ορίζοντα της χώρας μας, και κιτρινίζει την πολιτική ατμόσφαιρα. Ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικοί και η κυβέρνηση και τα κόμματα που συνασπίζονται γύρω από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για να προκαλέσουν κακό στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Την μια είναι ακροδεξιά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ταυτίζεται με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, την άλλη είναι άκρα αριστερά. Πρέπει να αποφασίσουν.

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνεται στους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε τις ψήφους και τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών. Δεν μας εκφράζουν, δεν ταυτιζόμαστε, δεν έχουμε τίποτα κοινό, τους αποστρεφόμαστε. Το είπε ξεκάθαρα ο Στέφανος Κασσελάκης χθες και το επαναλαμβάνω και εγώ σήμερα.

Δεν τίθεται θέμα «παραπλανημένων ψηφοφόρων». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν απευθύνεται σε κανέναν ψηφοφόρο της ακροδεξιάς σε αντίθεση βέβαια με άλλα κόμματα, πάλι γυρίζουμε στην ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που θέλει να αλιεύσει ψήφους από την ακροδεξιά, το ομολόγησε η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου λέγοντας ότι η συμπερίληψη του κ. Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αυτό εξυπηρετεί. Αλλά δε χρειάζεται να πάμε μακριά, ούτε η υποψήφια ευρωβουλευτής να κάνει τις αποκαλύψεις της, και μόνο να κοιτάξουμε την σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου και ποιοι άνθρωποι είναι ενταγμένοι, ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Βορίδης, ο κ. Πλεύρης παλιότερα καταλαβαίνουμε ποιοι αντλούν ψήφους από την ακροδεξιά ή ποιοι εκφράζουν την ακροδεξιά.

Για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ΕΣΥ

Οι επικρίσεις πάτησαν σε μια διατύπωση του προέδρου του κ. Κασσελάκη, ο οποίος όμως είχε βάλει στην φράση του τη λέξη επένδυση. Τι λέμε λοιπόν εμείς και τι είπε και ο ίδιος ο πρόεδρος, ο οποίος αργότερα επεξήγησε τη δήλωση του διότι είδε ότι σηκώθηκε πάλι «αφρικανική σκόνη» στην πολιτική ατμόσφαιρα. Είπε ότι θα γίνουν και επενδύσεις. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τι λέει; 7.5% επί του ΑΕΠ για την δημόσια υγεία. Και είπαμε ότι μπορούν να βρεθούν και πρόσθετα κονδύλια αν υπάρξει ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης ή άλλων πόρων. Νέα προτεραιοποίηση λοιπών εθνικών και κοινοτικών πόρων για την στήριξη και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Είναι πάρα πολύ απλό. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να έρθουν πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και να έρθουν στην δημόσια υγεία και να επενδυθούν σε ελικόπτερα για να κάνουν αεροδιακομιδές. Κάθε χρόνο θρηνούμε συμπολίτες μας γιατί «δε πρόλαβε το ελικόπτερο», δεν υπήρχε πλοίο της γραμμής, δεν, δεν, δεν… Είναι σαφείς οι θέσεις μας από εκεί και πέρα υπάρχουν οι γνωστές διαστρεβλώσεις. Εμείς θα είμαστε εδώ, θα επιμένουμε, θα επεξηγούμε τις προτάσεις μας και θα λέμε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ θα σταματήσει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το ΕΣΥ, η δημόσια υγεία θα επιστρέψει στους πολίτες και όχι τους ιδιώτες φίλους του κ. Μητσοτάκη.

Για την δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ Βίκυς Φλέσσα για τα Τέμπη και τους τραμπουκισμούς του κ. Φλώρου στην Βουλή

Θα ξεκινήσω από το δεύτερο. Το επεισόδιο αυτό είναι απόληξη της εισόδου των Σπαρτιατών και εκπροσώπων εγκληματικών οργανώσεων μέσα στο κοινοβούλιο. Κάτι που δεν επέτρεψε με την νομοθεσία της η Νέα Δημοκρατία πέρυσι. Αυτά συμβαίνουν όταν άνθρωποι έχουν χαρακτηριστεί «της νύχτας» ή «Greek mafia» από τον ίδιο τον κ. Στίγκα που έκανε τις καταγγελίες στην εισαγγελία βρίσκονται μέσα στο κοινοβούλιο. Και τέτοια συμβάντα δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ. Μέσα στον ναό της Δημοκρατίας να συμβαίνει αυτό είναι απαράδεκτο και όλοι το καταδικάζουμε.

Η δήλωση που έκανε η κ. Φλέσσα μας υπερβαίνει όλους. Τι να σχολιάσει κανείς σε αυτό; Όχι! Δεν θα αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες για την αμέλεια, για τις παραλείψεις και για την μεταγενέστερη συγκάλυψη που επιχειρήθηκε στο έγκλημα των Τεμπών. Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο και θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη,

.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο