Γιατί πρέπει να προσθέτουμε μέλι στο γιαούρτι μας

3 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Alfavita
Μέλι και γιαούρτι - Το απροσδόκητο όφελος για το έντερο, που ανακάλυψε νέα μελέτηΠρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το μέλι βοηθά στη διατήρηση της περιεκτικότητας σε προβιοτικά στο γιαούρτι, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στην ενίσχυση της υγείας του εντέρου.Σύμφωνα με δύο νέες μελέτες από το Πανεπιστήμιο του Illinois, το μέλι υποστηρίζει επίσης τους πληθυσμούς των προβιοτικών, που βρίσκονται μέσα στο γιαούρτι.«Μας ενδιέφερε ο γαστρονομικός συνδυασμός γιαουρτιού και μελιού, ο οποίος είναι κοινός στη μεσογειακή διατροφή, και το πώς επηρεάζει το γαστρεντερικό μικροβίωμα», δήλωσε η Hannah Holscher, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Ανθρώπινης Διατροφής στο πανεπιστήμιο του Illinois.Το ελληνικό γιαούρτι, όπως και άλλα γιαούρτια, περιέχουν προβιοτικά όπως το Bifidobacterium animalis. Η κατανάλωση ορισμένων προβιοτικών, μπορεί να προάγει την πεπτική υγεία, τις τακτικές κενώσεις και μπορεί να έχει θετική επίδραση στη διάθεση και τη γνωστική λειτουργία.«Τα ένζυμα ...
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο