Κορινθία: Μαίνεται η πυρκαγιά, νέο 112 – Κόπασαν ελαφρώς οι θυελλώδεις άνεμοι

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Κορινθία λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής. Δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό.

Πριν λίγο εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λυγιά λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πύργος του Δήμου Ξυλοκάστρου Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Λυγιά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

⚠️ Activation of 112 – Emergency Number

Wildfire in your area

If you are in the area of #Pyrgos in the Municipality of #Xylokastro #Corinth, evacuate towards #Lygia

‼️ Follow the instructions of the Authorities

ℹ️ https://t.co/tg45OiBehz@pyrosvestiki@hellenicpolice https://t.co/ZGXFnef5p3

— 112 Greece (@112Greece) September 30, 2024

Νωρίς το πρωί εστάλη και πάλι 112 προς τους κατοίκους του οικισμού Πύργος να απομακρυνθούν προς Ζάχολη, καθώς εκεί βρίσκεται το κυριότερο μέτωπο. Επίσης οι κάτοικοι από την Καρφιώτισσα να μετακινηθούν προς Βρυσούλες.

Η έκταση που καίγεται υπολογίζεται στα 70 χλμ, ενώ έχουν καεί και σπίτια. Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες με τους ισχυρούς ανέμους είναι καλύτερη καθώς οι ριπές των 7 μποφόρ τη νύχτα έχουν πέσει στα 4 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, που μίλησε στην ΕΡΤ, οι νεκροί είναι δύο εθελοντές πυροσβέστες ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν από χθες στην περιοχη της Πιτσάς και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμη

Κόλαση στην Κορινθία: Φονική πυρκαγιά με 2 νεκρούς – Συγκλονιστικές εικόνες από το μέτωπο (φωτογραφίες, βίντεο)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο