LIVE – Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Η ώρα της κάλπης – Αποφασίζουν για την ηγεσία τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 7.00 το πρωί οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Μετά από μία εσωκομματική κούρσα 100 ημερών οι έξι υποψήφιοι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου διεκδικούν σήμερα το εισιτήριο για την επόμενη Κυριακή, καθώς – όπως δείχνουν τα προγνωστικά – η μάχη για την ηγεσία αναμένεται να κριθεί σε δεύτερο γύρο.

Το μεγάλο στοίχημα για το κόμμα είναι η διεύρυνση της συμμετοχής, που όλοι οι υποψήφιοι προκρίνουν ως έναυσμα για την επάνοδο του κόμματος σε κυβερνητική τροχιά. Οι δημοσκοπήσεις προμηνύουν μία αμφίρροπη μάχη: θα καταφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης να πετύχει την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του ή οι κάλπες θα σημάνουν αλλαγή σκυτάλης;

Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 7 το βράδυ εκτός κι αν η αρμόδια επιτροπή του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) αποφασίσει να δώσει παράταση εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει, τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β’ γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

Όλες οι εξελίξεις από την εκλογική διαδικασία λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο