«Ντροπή τους!» Ο Νετανιάχου κατακεραυνώνει Μακρόν και όσους δυτικούς ηγέτες ζητούν εμπάργκο όπλο για το Ισραήλ

3 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Ντροπή τους!». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατακεραύνωσε κατά το σημερινό διάγγελμά του τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και άλλους δυτικούς ηγέτες που ζητούν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου, σε μια πύρινη ομιλία, κατηγόρησε τους συγκεκριμένους ηγέτες για υποκρισία, δηλώνοντας ότι ενώ το Ιράν συνεχίζει να εξοπλίζει τους αντιπροσώπους του στην περιοχή, οι χώρες που ισχυρίζονται ότι στέκονται ενάντια στην τρομοκρατία επιδιώκουν τώρα να περιορίσουν την ικανότητα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Το Ιράν επιβάλλει εμπάργκο στους πληρεξούσιους του;»

«Το Ιράν επιβάλλει εμπάργκο όπλων στη Χεζμπολάχ, στους Χούθι, στη Χαμάς και σε άλλους πληρεξουσίους του; Φυσικά και όχι», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Ο άξονας του τρόμου παραμένει ενωμένος. Αλλά οι χώρες που υποτίθεται ότι αντιτίθενται σε αυτόν τον άξονα της τρομοκρατίας ζητούν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ. Τι ντροπή!»

WATCH

Netanyahu, in another statement in English, with a sharp message to Macron: “Israel will win with or without you – your shame will echo long after we prevail.” pic.twitter.com/5kRZJCikn1

— Open Source Intel (@Osint613) October 5, 2024

Τα σχόλια του Νετανιάχου έρχονται καθώς αυξάνεται η πίεση από διεθνείς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Μακρόν, οι οποίοι έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, ιδίως στη Γάζα.

«Σήμερα, το Ισραήλ υπερασπίζεται τον εαυτό του σε επτά μέτωπα ενάντια στους εχθρούς του πολιτισμού», υπογράμμισε ο Νετανιάχου.

Votre appel à un embargo d’armes contre Israël est scandaleux !

Lorsque vous essayez d’empêcher Israël de se défendre, vous l’empêchez également de défendre la France et le monde libre contre le même terrorisme meurtrier que vous avez vécu et que vous subissez encore… pic.twitter.com/rTaIx01mze

— Boaz Bismuth (@BismuthBoaz) October 5, 2024

Το μέλος της Κνεσέτ Boaz Bismuth απάντησε επίσης στον Μακρόν σε ανάρτησή του στο X/Twitter στα γαλλικά, λέγοντας: «Η έκκλησή σας για εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ είναι εξωφρενική!».

 Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στοliveblog του naftemporiki.gr

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο