Ο Δήμος Θεσσαλονίκης τιμά τον Διονύση Σαββόπουλο – Στ. Αγγελούδης: «Του ανταποδίδουμε την αγάπη για την πόλη»

8 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ ThessToday

Η Θεσσαλονίκη απόψε τιμα τον αγαπημένο της Διονύση Σαββόπουλο, ένα από τα πιο γνωστά «ξενιτεμένα» της παιδιά, σε ειδική εκδήλωση.

Ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης θα επιδώσει στον μεγάλο τραγουδοποιό το Αργυρό Μετάλλιο της πόλης (σ.σ. με βάση το τυπικό, το Χρυσό Μετάλλιο απονέμεται σε Αρχηγούς Κρατών, Αρχηγούς Εκκλησιών, Προέδρους Κυβερνήσεων) και θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του δημαρχείου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης, υπό τη Διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου.

Κατά τη διάρκειά της, εκτός από τις μουσικές νότες, στον χώρο θα αιωρούνται και οι μνήμες από την καθημερινή ζωή και το καλλιτεχνικό ξεκίνημα του Διονύση Σαββόπουλου.

«Μία όμορφη μέρα για τη Θεσσαλονίκη, η οποία τιμάει ένα δικό της παιδί, έναν δικό της άνθρωπο, έναν μεγάλο καλλιτέχνη. Έναν καλλιτέχνη, ο οποίος μπορεί να έφυγε το ’63 από την πόλη αλλά δεν την εγκατέλειψε ποτέ, μία διαδρομή, που έχει πολλή Θεσσαλονίκη, που την έκανε γνωστή. Μια Θεσσαλονίκη, που στον Διονύση Σαββόπουλο ήταν σε κάθε στίχο σε κάθε τραγούδι. Την αγάπη του αυτή, την ανταποδίδουμε με ένα μικρό αντίδωρο, με μία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να του απονείμουμε το Αργυρό Μετάλλιο», επισήμανε σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Στ. Αγγελούδης.

The post Ο Δήμος Θεσσαλονίκης τιμά τον Διονύση Σαββόπουλο – Στ. Αγγελούδης: «Του ανταποδίδουμε την αγάπη για την πόλη» appeared first on Thesstoday.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο