Ένας ναυτικός κινητήρας 10 τόνων πόλος έλξης στο περίπτερο της Eltrak

3 ημέρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Η Eltrak με τις εμβληματικές μάρκες Caterpillar, MaΚ και Palfinger έδωσε δυναμικό παρόν στη μεγάλη γιορτή της Ναυτιλίας, τα Ποσειδώνια 2024, η οποία είχε τα πάντα. 2.038 εκθέτες από 138 χώρες με άμεση αλλά και έμμεση σχέση με τη θάλασσα και τη ναυτιλία, βρέθηκαν στο Metropolitan Expo προκειμένου να ενημερώσουν και να ενημερωθούν σχετικά με καινοτόμες τεχνολογίες, προϊόντα, τεχνικές και στρατηγικές, που αφορούν στη ναυτοσύνη.

Με ένα δυναμικό comeback, μετά από αρκετά χρόνια, η Eltrak υποδέχθηκε υφιστάμενους και μελλοντικούς συνεργάτες και φίλους στο περίπτερο 2.525, όπου δέσποζε η «κινητήριος δύναμη» της Caterpillar, μία μηχανή 3516 βάρους 10 τόνων, ένας αρθρωτός γερανός Palfinger ναυτικού τύπου PK 16.001Μ με τη συνοδεία γνήσιων ανταλλακτικών MaΚ.

Η Eltrak προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στους συνεργάτες της, οι οποίες περιλαμβάνουν ευρεία γκάμα κορυφαίων brands και διακρίνονται για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τόσο πριν όσο και μετά τη διάθεση των προϊ­­όντων. Αρχής γενομένης από τη χαρτογράφηση των αναγκών κάθε project, η Eltrak υποστηρίζει τα προϊόντα της με εξειδικευμένες υπηρεσίες συντήρησης, όπως οι ευέλικτες Συμφωνίες Περιοδικής Συντήρησης (CVAs) αλλά και επισκευών, χάρη στο έμπειρο τεχνικό προσωπικό και τα γνήσια ανταλλακτικά Cat και MaK.

Το team της Eltrak λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά για να εξασφαλίσει τη μέγιστη διαθεσιμότητα του σκάφους. Εκείνο όμως που κάνει τη διαφορά είναι το Εξειδικευμένο Συνεργείο Ναυτιλιακών Εφαρμογών, με ευρεία κάλυψη σε όλη την Ελλάδα, το οποίο εκτός των άλλων προσφέρει υπηρεσίες: διαγνώσεων, επί τόπου επισκευών, ανακατασκευών, δυναμομέτρησης, ελέγχων, δοκιμών, αναβαθμίσεων και μετατροπών κ.α. Αποτελεί σημείο αναφοράς στον Ναυτιλιακό Κλάδο, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από όσους συνεργάτες είχαμε τη χαρά είτε να φιλοξενήσουμε στο περίπτερό μας είτε να συσκεφθούμε στο περιθώριο της έκθεσης των Ποσειδωνίων.

Caterpillar Marine Info

Η Caterpillar αποτελεί κορυφαίο brand σε στεριά και θάλασσα, εδώ και σχεδόν ενάμιση αιώνα, και εξελίσσεται πάντα με γνώμονα βασικούς άξονες, όπως το κοινό όφελος, η καινοτομία αλλά και η βιωσιμότητα. Η επιλογή της συνεργασίας με έναν αξιόπιστο προμηθευτή με κορυφαία εξυπηρέτηση σε παγκόσμιο επίπεδο είναι εξαιρετικά σημαντική. Στην Caterpillar υπάρχει μια ευρεία επιλογή θαλάσσιων κινητήρων και γεννητριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα η σειρά 3500 έχει μεγάλο εύρος εφαρμογών από Tug & Salvage, Offshore μέχρι Ferries και Yachts. Μάλιστα, οι πρόσφατες εκδόσεις 3500Ε πληρούν τους τελευταίους κανονισμούς ρύπων IMO III, και μπορούν να δεχθούν και εναλλακτικά/συνθετικά καύσιμα όπως Biodiesel /HVO. Το 2026 θα λειτουργήσουν και οι πρώτοι 3500Ε κινητήρες με χρήση μεθανόλης ως καύσιμο. Οι συγκεκριμένοι κινητήρες θα είναι διπλού καυσίμου, θα έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να καταναλώνουν diesel ή μείγμα diesel μεθανόλης ανάλογα με τη διαθεσιμότητα αυτού. Η ΕΛΤΡΑΚ εκτός από τους κινητήρες της Caterpillar, μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της και ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτροπρόωσης και υβριδικών συστημάτων παρέχοντας έτσι λύσεις σε κάθε λογής έργο που απαιτεί συστήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Palfinger Marine Info

Στον τομέα της Ναυτιλίας, η Palfinger Marine διαθέτει μια ευρεία μεγάλη γκάμα προϊόντων διατηρώντας την ποιότητα που χαρακτηρίζει τον Αυστριακό Οίκο: μεγάλη σειρά γερανών και συστημάτων διαχείρισης φορτίων από 30mt έως 6750mt με εκτενείς εφαρμογές από ιχθυοκαλλιέργειες έως πλατφόρμες offshore. Επιπροσθέτως, η Palfinger Marine αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σωστικών μέσων πλοίων (LSA) διαθέτοντας Σωσίβιες Λέμβους και σωστικά σκάφη καθώς και τα μέσα καθαίρεσης αυτών. Τέλος, το χαρτοφυλάκιό της συμπληρώνουν προσκρουστήρες (fenders), απαραίτητος εξοπλισμός τόσο για πλοία όσο και λιμένες.

Στη διεθνή έκθεση των Ποσειδωνίων 2024, ο κόσμος της Ναυτιλίας είχε την ευκαιρία να περιεργαστεί ένα από τα τελευταία προϊόντα της Palfinger, τον αρθρωτό γερανό ναυτικού τύπου PK16.001Μ, εξοπλισμένο με ανοξείδωτη βάση χειριστηρίων. Ο συγκεκριμένος γερανός βρίσκει εφαρμογή σε ιχθυοκαλλιέργειες, αλιευτικά, καθώς και ως γερανός προμηθειών σε ρυμουλκά και βοηθητικά σκάφη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο