ΣΥΡΙΖΑ: Κατατίθεται αίτημα για προανακριτική μετά το μπάζωμα του χώρου στην τραγωδία των Τεμπών

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Τον προγραμματισμό της κοινοβουλευτικής δράσης του για το επόμενο διάστημα αποφάσισε σήμερα το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με στόχο όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου να αυξηθεί «η αντιπολιτευτική πίεση στην Κυβέρνηση της ΝΔ».

Κατ’ αρχήν αποφάσισε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα κατατεθεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου ν’ αποδοθούν ευθύνες για το μπάζωμα του χώρου στην τραγωδία των Τεμπών».

Ακολούθως αποφασίστηκε:

– Η επανακατάθεση κάθε επίκαιρης επερώτησης, όπως αυτής που αφορά στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την απορρύθμιση της εργασίας, κάθε αιτήματος για ειδική συνεδρίαση Επιτροπών και κάθε αιτήματος για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, αιτήματα που δεν έχουν ικανοποιηθεί κατά τη περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο.

– Η άμεση κατάθεση Πρότασης Νόμου για τον Πολιτισμό. Πρόκειται για μία Πρόταση Νόμου 39 άρθρων που εκσυγχρονίζει, εμβαθύνει στην προστασία του κοινωνικού αγαθού του πολιτισμού.

– Κατάθεση εκ νέου της Πρότασης Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την στήριξη των αγροτών μέσα από σύγχρονα συνεταιριστικά σχήματα. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη συζήτηση του κρατικού Προϋπολογισμού του έτους 2025, θα διεξαχθούν στις αρχές Νοεμβρίου συνεδριάσεις 2 ομάδων βουλευτών κατά τις οποίες οι αρμόδιοι τομεάρχες θα παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες του Μεσοπρόθεσμου και του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «θα συνεχιστεί η φορολογική αφαίμαξη, καθώς, τα έσοδα από ΦΠΑ, ήδη αυξημένα κατά 53% από το 2021, θα αυξηθούν εκ νέου κατά 5%. Ενώ, παρότι 21 χώρες στην Ε.Ε. έχουν αναζητήσει δημοσιονομικό χώρο, η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να εφαρμόζει υπερπλεονάσματα, 15 δισ. για τα έτη 2023 – 2025. Με απλά λόγια, πολιτική των μνημονίων, ακόμα και χωρίς μνημόνια».

Στη σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κ.Ο., Νίκος Παππάς, η Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, η Γραμματέας της Κ.Ο., Θεοδώρα Τζάκρη, ο Διευθυντής της Κ.Ο., Θάνος Μωραΐτης, οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, Γιώργος Γαβρήλος, Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Σαρακιώτης και η Συντονίστρια ΕΠΕΚΕ της Κ.Ο., Γιώτα Πούλου

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο