ΣΥΡΙΖΑ: Η «οδηγία» για τις αναρτήσεις στα social έφερε την σύγκρουση

2 ώρες πριν
ΝΕΑ ΤΩΡΑ Ναυτεμπορική

Την παραίτησή της από μέλος της τριμελούς οργανωτικής επιτροπής της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ , υπέβαλε η Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Η πρώην βουλευτής Καστοριάς εκφράζει την αντίθεσή της στο συγκρουσιακό κλίμα που έχει επικρατήσει. Επιπλέον εκφράζει την διαμαρτυρία της γιατί εστάλη στις Οργανώσεις Μελών οδηγία -να μην κάνουν αναρτήσεις  πέρα από την αναπαραγωγή των επίσημων αποφάσεων-, που έχει την υπογραφή της τριμελούς οργανωτικής επιτροπής της οποίας είναι μέλος, δίχως όμως να ερωτηθεί και να συναινέσει.

Η κ. Τελιγιορίδου είχε ζητήσει με επιστολή της στη 1 Οκτωβρίου στα μέλη του Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ να ανακληθεί η οδηγία.

Στην επιστολή της η Ολυμπία Τελιγιορίδου αναφέρει: 

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, 

από την πρώτη στιγμή εδώ και καιρό με σεβασμό στο κόμμα και όλους τους συντρόφους ζήτησα να επικρατήσει μεταξύ μας κλίμα ενότητας και συντροφικότητας. Προφανώς η άποψή μου δεν υπήρξε δημοφιλής μέσα στο κλίμα αντιπαράθεσης που έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Σαν μέλος της τριμελούς επιτροπής, από την Πολιτική Γραμματεία, του  οργανωτικού θα πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζω το περιεχόμενο των οδηγιών του οργανωτικού που στέλνεται στις οργανώσεις. Θεωρώ την τελευταία οδηγία, απαράδεκτη λογοκρισία που δεν συνάδει με την λογική του κόμματος μας και κινείται στη λογική «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Προφανώς κανείς δεν μπορεί να πυροδοτεί ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα ενόψει του συνεδρίου και της εκλογής προέδρου. Δυστυχώς το κλίμα πυροδοτείται κυρίως από  στελέχη της πρώτης γραμμής με τις καθημερινές διχαστικές εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ.  Αν θέλουμε να είμαστε ελάχιστα σοβαροί θα πρέπει να αρχίσουμε από αυτά τις όποιες οδηγίες.

 Η τελευταία οδηγία δεν με βρίσκει σύμφωνη και ζητώ την άμεση απόσυρση της. Οι ΝΕ και οι ΟΜ έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν την άποψη τους στη βάση πολιτικού σκεπτικού, αρκεί αυτή να μην είναι υβριστική. 

Αναρτήσεις που οφείλουν να αποσυρθούν είναι μόνο όσες έχουν υβριστικό περιεχόμενο. Αυτές θα πρέπει να κατέβουν άμεσα γιατί δεν αρμόζουν στον ΣΥΡΙΖΑ,  όπως δεν αρμόζει στον ΣΥΡΙΖΑ και η λογοκρισία. 

Τέλος θεωρώ πως όλες οι ΝΕ και όλες οι ΟΜ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζονται, θα πρέπει να παρέχουν με σεβασμό τις ίδιες δυνατότητες σε όλους τους υποψήφιους προέδρους.

 Παρακαλώ η επιστολή μου να σταλεί στις ΝΕ και ΟΜ του κόμματος μας.

Συντροφικά

Ολυμπία Τελιγιορίδου»

Απάντηση Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ στον Στ. Κασσελάκη: «Μέχρι τις 24 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες για την ηγεσία»

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο